SOCIAL MEDIA

maanantai 4. toukokuuta 2020

Possot eli munkkipossut

Aikanaan olin töissä erään huoltoaseman kahvilassa ja paikan 72-vuotias emäntä teki aina aamuisin todella hyviä munkkipossuja.

Tällä kertaa nämä porsaat eivät saaneet ihan täydellistä ulkonäköä, mutta maku on sitäkin parempi. Täytteenä on tuoreista mansikoista tehtyä hilloketta.
Itsetehty omenahillo tai vastaava olisi varmasti myös todella hyvä täyte.



Näin valmistat munkkipossut:

Tee peruspullataikina tällä reseptillä: peruspullataikinaohje
Munkin paistetaan öljyssä, joten voita ei tarvitse laittaa niin paljon.
Munkkeihin riittää 50g.

Lisäksi tarvitset:
Mansikkahilloke:
Pari sataa grammaa tuoreita mansikoita
Pari desiä sokeria
Hieman vettä

Öljyä paistamiseen (käytä 100 % öljyä munkkien paistamisessa)

Sokeria munkkien sokerointiin

***
Kun olet valmistanut taikinan, jätä se liinan alle kohoamaan.

Valmista sillä välin hilloke.
Huuhtele (tarvittaessa) mansikat.
Siivuta ne ohuiksi siivuiksi.
Laita mansikan palat kattilaan.
Lisää joukkoon sokeri ja noin desi vettä. Vettä voi lisätä tarvittaessa.
Anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes mansikat ovat pehmenneet.
Jäähdytä hilloke.

Valmista munkit seuraavasti.

Ota puolet taikinasta ja kaulitse noin puolen sentin paksuiseksi levyksi.
Leikkaa levystä noin 10x12 suorakaiteenmuotoisia paloja.
Laita täytettä palan toiselle puolikolle.
Taita levy kaksin kerroin ja sulje reunoista painellen hyvin yhteen.
Pyörittele kulmiin "sorkat" ja korvat".
Laita valmiit possot jauhotetulle leivinpaperille oddottamaan paistamista.

Huom! Jos mansikkahilloke on kovin nesteistä, käytä kohtia jossa on enemmän mansikanpaloja.
Ole varovainen, että hillo ei ole liian vetistä, vetiset asiat alkaa räiskyä mikäli ne joutuu kuuman öljyn sekaan jostakin taikinan raosta. Kun kiinnität reunat hyvin ja käytät hilloa, joka ei ole vetistä, tätä ongelmaa ei ole.
Voit käyttää myös paistonkestävää marmeladia.

Kaada öljy kattilaan ja kuumenna se 170-180 asteiseksi.
Jos sinulla ei ole mittaria, voit tarkistaa lämpötilan pienellä taikinapalalla.
Laita pala taikinaa öljyyn.
Kun se kohoaa ja alkaa ruskistua lämpötila on sopiva munkkien paistoon.
Säädä lämpötilaa paistamisen aikana, öljyä ei saa kuumentua liikaa.
Paistaessa pidä lähellä kantta mahdollisten syttymisriskien vuoksi.
Varo roiskuttamasta vettä tai muuta nestettä kuumaan öljyyn, sillä jos näin käy öljy alkaa roiskua.

Laita laakealle lautaselle sokeria valmiiksi munkkia sokerointia varten.

Paista possoja molemmin puolin kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Kääntele munkit sokerissa heti paistamisen jälkeen.



Munkit ovat valmiita tarjottavaksi!












Ei kommentteja :

Lähetä kommentti