SOCIAL MEDIA

tiistai 19. toukokuuta 2020

Nisut eli kotimaiset vehnäpullat


Tällaisia peruspullia, nisuja tein joskus lapsena.


Muistan, kuinka kiva oli tehdä esimerkiksi pullapojan mallisia pullia, joilla oli rusinasilmät.
Rusinoista tykkäsin kovasti silloin, ja täytyy myöntää, että tykkään yhä tänäkin päivänä.

Näin valmistat nisut: 

Valmista peruspullataikina tällä pullataikinan perusohjeella. (Klikkaa sinistä tekstiä niin pääset reseptiin)

Lisäksi tarvitset koristeluun rusinoita ja voiteluun kananmunaa.

Valmista pullataikina sen perusohjeella tästä linkistä.
Anna taikinan kohota. 
Kun taikina on valmis, leivo siitä eri mallisia nisuja, letittämällä ja pyörittelemällä, erilaisia kokonaisuuksia. 
Mielikuvitus on lopulta vain rajana, ja toki teknisesti on hyvä kokeilla mikä toimii ja mikä ei. 
Laita pullat sitten kohoamaan leivinliinan alle. 
Voitele nisut ennen paistamista kananmunalla ja koristele rusinoilla. 
Kuvissa muutama esimerkki nisu. 
Paista nisuja 200 asteessa, uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.

Tarjoile tuoreet nisut kahvin tai kylmän maidon kanssa. 














Ei kommentteja :

Lähetä kommentti