Nyt ollaan perusasioiden äärellä.
Pannukakku lienee yksi yleisimmistä suomalaisista herkuista.
Teen itse yleensä pannukakun melko "summanmutikassa", eli laitan aineet ulkomuistista suunnilleen määrissä sekaisin.
Tässä nyt kuitenkin vähän "mitoitetumpi" reseptin versio.
Tällä reseptillä syntyy uunissa hyvin kumpuileva pannukakku.
Kun lapseni olivat pieniä, he seurasivat usein kiinnostuneina kuinka pullea ja muhkurainen pannukakku kulloinkin kohosi uunissa.
Ainekset:
Puoli litraa nestettä (luomumaitoa, kauramaitoa, vettä tms.)
4 luomukananmunaa
2 rkl luomuruokosokeria
2 tl suolaa
Noin puolitoista kuppia luomuvehnäjauhoja (voit käyttää myös esim. gluteenittomia kaurajauhoja)
100 g voisulaa
Sekoita munat rikki maidon sekaan.
Lisää suola ja sokeri.
Vatkaa joukkoon jauhot ja lisää lopuksi sulatettu voi.
Kumoa taikina reunoihin asti leivinpaperoidulle uuninpellille.
Paista 225 asteessa noin puoli tuntia.
Tarjoile pannukakku tavallisen - tai kaurakerman ja hillon kanssa.
Pannukakku lienee yksi yleisimmistä suomalaisista herkuista.
Tässä nyt kuitenkin vähän "mitoitetumpi" reseptin versio.
Tällä reseptillä syntyy uunissa hyvin kumpuileva pannukakku.
Kun lapseni olivat pieniä, he seurasivat usein kiinnostuneina kuinka pullea ja muhkurainen pannukakku kulloinkin kohosi uunissa.
Ainekset:
Puoli litraa nestettä (luomumaitoa, kauramaitoa, vettä tms.)
4 luomukananmunaa
2 rkl luomuruokosokeria
2 tl suolaa
Noin puolitoista kuppia luomuvehnäjauhoja (voit käyttää myös esim. gluteenittomia kaurajauhoja)
100 g voisulaa
Sekoita munat rikki maidon sekaan.
Lisää suola ja sokeri.
Vatkaa joukkoon jauhot ja lisää lopuksi sulatettu voi.
Kumoa taikina reunoihin asti leivinpaperoidulle uuninpellille.
Paista 225 asteessa noin puoli tuntia.
Tarjoile pannukakku tavallisen - tai kaurakerman ja hillon kanssa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti