SOCIAL MEDIA

lauantai 23. toukokuuta 2020

Kotimaista pikaruokaa - Kalakukkoset


Nämä kalakukkoset ovat oivallisia välipaloja tai vaikka matkaeväitä.



Ainekset: 

Kuori: (kuten karjalanpiirakoissa )
Kuppi luomuruisjauhoja
Vajaa kuppi luomuvehnäjauhoja
1 tl suolaa
Noin puoli kuppia vettä

Pari sataa grammaa kotimaista muikkua
Paketti tai pari pekonisiivuja

Voiteluun (paiston jälkeen) voita

Perkaa muikut.


Sekoita jauhot sekä ripaus suolaa keskenään taikinakulhossa.
Lisää joukkoon sitten noin puoli kuppia vettä ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
Tarvittaessa voit lisätä joko vettä tai jauhoja.
Taikinasta pitäisi tulla tarttumatonta ja kuitenkin pehmeää.
Vältä tekemästä liian kuivaa taikinaa, sillä se murtuu muokatessa.


Kaulitse taikina ohueksi ja ota siitä noin 12 cm kokoisia pyöreitä paloja jollakin pyöreällä astialla. 


Halkaise pekonisiivut leveyssuunnassa kahtia.
Laita taikinan keskelle pekonisiivu ja se päälle muikkua. 
Taita reunat päälle ja nipistele taikinan reunat yhteen.
Käytä apuna vettä. 
Jos taikina on liian kuivaa, se halkeilee.
Voit pehmittää sitä taputtelemalla vettä reunoihin taikinan sisä-ja ulkopuolelle.
Paista kukkosia noin vartti uunin keskitasossa.


Voitele valmiit kukkoset voilla ja laita leivinliinan alle pehmiämään.


Kukkoset sopii niin juhlaan kuin arkeen, riippuen siitä miten ja minkä kanssa ne tarjoilet. 
Kotijuusto, kaalisalaatti ja puolukka sopii hyvin kukkosten kanssa. 



Ne sopii tarjottavaksi myös vaikkapa tämän Rikkaruohosalaatin kanssa.





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti