SOCIAL MEDIA

tiistai 31. maaliskuuta 2020

Karjalanpiirakat

Karjalanpiirakat lienee suosituin Karjalan perinneherkuista.



Ne valmistuu Sulhaspiiraiden tapaan riisipuurosta ja ruiskuoresta.
Tässä reseptissä karjalanpiirakat kastellaan lopuksi voi-maitoseokseen. 
Äitini teki niin jopa kaupan valmiille pakastepiirakoille, ja ne saivat siitä hyvää makua.

Resepti on tässä.



Ainekset:
(Alla olevassa ohjeessa alkuosa on täysin sama kuin Sulhaspiirakoissa. Ero alkaa täyttövaiheesta eteenpäin.)

Kuori:Kuppi luomuruisjauhoja
Vajaa kuppi luomuvehnäjauhoja
1 tl suolaa
Noin puoli kuppia vettä

Täyte:
Paksua riisipuuroa.
Ohjeen riisipuuroon löydät tästä linkistä: riisipuuro

Lisäksi:Muutama desi maitoa
Voita





Valmista ensin riisipuuro.Kun odottelet sen kypsymistä, voit alkaa valmistamaan taikinaa seuraavasti.
Sekoita kuppi ruisjauhoja, vajaa kuppi vehnäjauhoja sekä ripaus suolaa keskenään taikinakulhoon.




Lisää joukkoon sitten noin puoli kuppia vettä ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
Tarvittaessa voit lisätä joko vettä tai jauhoja.
Taikinasta pitäisi tulla tarttumatonta ja kuitenkin pehmeää.Kts. kuva.




Rullaa taikinasta pötkö ja leikkaa se noin 20 osaa.
Pyörittele osista palloja ja kaulitse pallot ohuiksi pyöreiksi levyiksi.
Pinoa taikinalevyt kasaksi, sirottele kuitenkin jokaiseen väliin hieman jauhoja, jotta levyt eivät tartu toisiinsa.





Kun puuro on valmis ja taikinalevyt kaulittu, voit alkaa täyttämään piirakoita.
Nosta lusikallinen riisipuuroa taikanalevyn keskelle soikion muotoon.



Aloita rypyttäminen taikinan sivuista kohdasta, jossa eniten tyhjää ilman puuroa.
Käännä se kohta riisipuuron reunoille ja nipistä.
Rypytä sitten keskeltä kohti yläreunaa ja sitten keskeltä kohti alareunaa.
(Huom. Rypyttämiseen on monia tapoja, yhtä monta kuin tekijää!:))
Nostele valmiit piirakat leivinpareroidulle uunipellille ja paista niitä 270 asteen lämmössä noin vartti.



Kaada muutama desi maitoa kattilaan ja lisää joukkoon pari isohkoa voinokaretta.
Anna lämmetä kunnes voisulaa.



"Dippaa" valmiit, uunituoreet riisipiirakat tässä voi-maitoseoksessa ja laita liinan alle pehmiämään.


Tarjoile lämpimänä tai milloin vaan!


Ps. Voit vinkata parhaat karjalanpiirakan teon vinkkisi kommenttikenttään kaikkien saataville!



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti