SOCIAL MEDIA

maanantai 23. maaliskuuta 2020

Kaurainen unelmatorttu mansikkamoussella

Gluteeniton

Tämä kääretorttu on täytetty kaupan mansikkamoussejauheesta tehdyllä moussella.
En yleensä käytä kaupan valmispakkauksia, mutta tämä mansikkamousse-jauhepussin olin saanut jo aikaa sitten ystävältä, ja se oli ollut kaapissa jo niin pitkään, että päätin kokeilla tehdä siitä jotakin.



Vastaavasti voit tehdä moussen itse, tai täyttää kääretortun perinteisellä voi-sokeri-munakreemillä.

Ainekset:

Pohja:

5 kpl luomukananmunia
Kuppi sokeria
Kuppi erilaisia jauhoja, mukana kaakaojauhe (kts. ohje alla)
Leivinjauhetta

Täyte:

Mansikkamoussejauhetta
2 dl kermaa
1 dl vettä

Uuni 225 astetta

Riko ja mittaa kananmunat kuppiin.
Kaada ne vatkauskulhoon.
Mittaa kuppiin sitten määrälläisesti saman verran sokeria, kuin kananmunat täyttivät kupin.
Lisää sokeri vatkauskulhoon ja vatkaa niistä valkoista vaahtoa.
Mittaa jauhot jälleen samaan mittaan kuin kuppi täyttyi kananmunista seuraavasti:
Puoli kuppia perunajauhoja, 3 rkl kaakaojauhetta, 2tl ,vaniljasokeria, 1 tl leivinjauhetta, ja täytä loput kupista gluteenittomia kauraleseitä tai kaurajauhoja.
Sekoita jauhot keskenään ja lisää ne sitten kevyesti sekoiteleen munasokerivaahtoon.

Kumoa taikina leivinpaperoidulle uunipellille.
Paista sitä 8-10 minuuttia uunin keskitasossa.

Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle.
Lisää päälle toinen leivinpaperi ja kierrä löysälle rullalle.
Anna jäähtyä.

Valmista sillä välin mansikkamousse pussin ohjeen mukaan vatkaamalla.
Kun kääretorttulevy on jäähtynyt, avaa se ja levitä mousse tasaisesti levylle.
Rullaa se sitten kääretortuksi.
Voit tarvittaessa sirotella pinnalle vielä hieman sokeria.
Rullaa puhdas leivinpaperi kääretortun ympärille ja anna vetäytyä jääkaapissa.
Omasta mielestäni paras tulee, jos vetäytymiselle on aikaa yön yli.
Voit toki tarjota jo aiemminkin.

Kääretortun voit koristella esimerkiksi muutamalla sitruunamelissan tai mintun lehdellä ennen tarjoilua.

Huom!
Tämä kauraleseistä tehty taikina oli hieman halkeilevaa rullausvaiheessa ja en saanut siksi tehtyä niin hyvää kierrettä kuin olisin toivonut.
Ensi kerralla uusi yritys!

Maistuvaa oli joka tapauksessa, suosittelen kokeilemaan.
Ehkä jollakulla muulla rullauskin onnistuu paremmin.
Voit jakaa kommentteihin kokemuksia omasta kokeilustasi! :)











Ei kommentteja :

Lähetä kommentti