Sulhaspiirakat ovat yksi karjalaisista perinneherkuista.
Ainekset:
Kuori:
Kuppi luomuruisjauhoja
Vajaa kuppi luomuvehnäjauhoja
1 tl suolaa
Noin puoli kuppia vettä
Täyte:
Paksua riisipuuroa.
Ohjeen riisipuuroon löydät tästä linkistä: riisipuuro
Valmista ensin riisipuuro.
Kun odottelet sen kypsymistä, voit alkaa valmistamaan taikinaa seuraavasti.
Sekoita kuppi ruisjauhoja, vajaa kuppi vehnäjauhoja sekä ripaus suolaa keskenään taikinakulhoon.
Lisää joukkoon sitten noin puoli kuppia vettä ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
Tarvittaessa voit lisätä joko vettä tai jauhoja.
Taikinasta pitäisi tulla tarttumatonta ja kuitenkin pehmeää.
Kts. kuva.
Rullaa taikinasta pötkö ja leikkaa se noin 20 osaa.
Pyörittele osista palloja ja kaulitse pallot ohuiksi pyöreiksi levyiksi.
Pinoa taikinalevyt kasaksi, sirottele kuitenkin jokaiseen väliin hieman jauhoja, jotta levyt eivät tartu toisiinsa.
Kun puuro on valmis ja taikinalevyt kaulittu, voit alkaa täyttämään piirakoita.
Nosta lusikallinen riisipuuroa taikanalevyn toiselle puoliskolle, niin että toinen puoli jää vapaaksi.
Taita tyhjä puoli päälle, niin että taikinalevystä muodostuu puoliympyrä.
Paina reunat yhteen jonkin sopivan kokoisen kupin tai astian avulla.
Näin saat kauniit reunat ja varmistat, että reunat pysyvät hyvin kiinni paistaessa.
(Huom. Reunoista ylijäävät taikinat voi kaulita uudelleen ja niistäkin syntyy vielä uusi taikinalevy.)
Tee sama kaikille taikinalevyille.
Paista piirakoita voissa molemmin puolin, muutaman minuutin ajan, kunnes taikina saa hieman väriä.
Tarjoile valmiit piirakat joko sellaisenaan tai vaikkapa raikkaan salaatin kanssa.
Mikäli haluat kokeilla pikanttia yhdistelmää, miksei lautaselle voisi laittaa myös vaikkapa tätä Tujakkaa maustamaan ikään kuin dippikastikkeeksi.
Kuori:
Kuppi luomuruisjauhoja
Vajaa kuppi luomuvehnäjauhoja
1 tl suolaa
Noin puoli kuppia vettä
Täyte:
Paksua riisipuuroa.
Ohjeen riisipuuroon löydät tästä linkistä: riisipuuro
Kun odottelet sen kypsymistä, voit alkaa valmistamaan taikinaa seuraavasti.
Sekoita kuppi ruisjauhoja, vajaa kuppi vehnäjauhoja sekä ripaus suolaa keskenään taikinakulhoon.
Tarvittaessa voit lisätä joko vettä tai jauhoja.
Taikinasta pitäisi tulla tarttumatonta ja kuitenkin pehmeää.
Kts. kuva.
Rullaa taikinasta pötkö ja leikkaa se noin 20 osaa.
Pyörittele osista palloja ja kaulitse pallot ohuiksi pyöreiksi levyiksi.
Pinoa taikinalevyt kasaksi, sirottele kuitenkin jokaiseen väliin hieman jauhoja, jotta levyt eivät tartu toisiinsa.
Kun puuro on valmis ja taikinalevyt kaulittu, voit alkaa täyttämään piirakoita.
Nosta lusikallinen riisipuuroa taikanalevyn toiselle puoliskolle, niin että toinen puoli jää vapaaksi.
Taita tyhjä puoli päälle, niin että taikinalevystä muodostuu puoliympyrä.
Näin saat kauniit reunat ja varmistat, että reunat pysyvät hyvin kiinni paistaessa.
(Huom. Reunoista ylijäävät taikinat voi kaulita uudelleen ja niistäkin syntyy vielä uusi taikinalevy.)
Tee sama kaikille taikinalevyille.
Paista piirakoita voissa molemmin puolin, muutaman minuutin ajan, kunnes taikina saa hieman väriä.
Mikäli haluat kokeilla pikanttia yhdistelmää, miksei lautaselle voisi laittaa myös vaikkapa tätä Tujakkaa maustamaan ikään kuin dippikastikkeeksi.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti