SOCIAL MEDIA

keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Kukkakaaligratiini

Tein tätä kukkakaaligratiinia aikanaan useinkin. Se on herkullinen ja tarjota gratiinia sellaisenaan kasvisruokana, esimerkiksi perunoiden tai salaatin kanssa, tai tehdä sitä vaikkapa jonkin liharuoan lisukkeeksi.
Sen päällä oleva rapea juustokerros ja tuoksu, joka tulee uunista posi ottaessa, houkuttelee syömään kenet tahansa.


Voit varioida gratiinia vaihtamalla juustolaatua vahvemmasta kevyempään ja toisinpäin.

Ainekset:

Kokonainen kukkakaali
1,5 kuppia luomumaitoa
1 rkl voita
2 rkl luomuvehnäjauhoja
3 dl juustoraastetta
Mustapippuria
Suolaa

Uuni 225 astetta

Pilko kukkakaali kukintoihin.
Höyrytä se pienessä vesimäärässä lähes kypsäksi. Voit lisätä keitinveteen hieman suolaa.
Laita nokare voita kattilaan ja  anna sen sulaa.
Lisää sitten myös vehnäjauhot ja sekoita ne hyvin voin sekaan.
Lisää kattilaan maito.
Sekoita ja anna kypsyä viitisen minuuttia, kunnes seos on sakeaa ja paksuhkoa.


Lisää sitten pari desiä juustoa ja sekoita vielä.
Huom! Huolehdi, että maitoseos ei pääse palamaan pohjaan!

Öljytä uunivuoka.
Lisää lähes kypsät kukkakaalit sinne.
Kaada maito-juustoseos niiden päälle.
Ripottele loput juustot päälimmäiseksi kerrokseksi.


Paista parikymmentä minuuttia tai kunnes gratiini on saanut hyvän ja rapean rusketuksen.


Kypsennyksen jälkeen voit halutessasi pilkkoa gratiinin päälle jotakin kotimaista tuoreyrttiä.








Ei kommentteja :

Lähetä kommentti