SOCIAL MEDIA

keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

Mustaherukka-banaanijäätelö

Laktoositon, gluteeniton, vegaani

Jäätelö ei ehkä ole ensimmäisenä kokkauslistalla tähän aikaan vuodesta.
Tyttäreni oli nielurisaleikkauksessa, ja piti kehitellä jotakin pehmeitä ja viileitä tarjottavia, siksi päädyin myös jäätelön tekoon.
Tämä jäätelö sopii kuitenkin hyvin myös kesän helteisiin.

Tässä siis resepti mustikka-banaanijäätelöön.


Ainekset:

Pussillinen kotimaisia pakastemustaherukoita
1 dl vettä
1 kpl kypsä reilun kaupan banaani
1 dl kaurakermaa (voit käyttää myös mitä tahansa muuta maidonkorviketta, esim. kookoskerma sopii hyvin, tai jos ei ole väliä onko jäätelö vegaani/ laktoositon voit laittaa kondensoitua maitoa tai normaalia kermaa)
1 rkl luomuruokosokeria (ei pakollinen, banaani antaa makeutta)
2 tl vaniljasokeria

Laita hieman sulaneet marjat tehosekoittimeen ja lorauta joukkoon desi vettä.
Soseuta.
Lisää joukkoon muut ainekset ja soseuta tasaiseksi massaksi.


Laita seos jäätelökoneeseen ja anna valmistua kunnes se on riittävän jäätelömäistä.
Mikäli sinulla ei ole jäätelökonetta, voit tehdä jäätelön massasta laittamalla sen pakastimeen sopivan kokoisessa astiassa, jossa sitä mahtuu sekoittelemaan.
Sekoita muutaman kerran jäätymisen alkuvaiheessa ja anna sitten jähmettyä jäätelöksi.

Tämä jäätelö sopii tarjottavaksi vaikkapa ihanien Mantelipitsien kanssa.


Vinkki! Kun lapseni olivat pieniä, valmistin jäätelön yksinkertaisimmillaan jäädytetyistä banaanisiivuista ja marjoista soseuttamalla.
Ylikypsät banaanit voi siivuttaa ja pakastaa valmiiksi, ja ne ovat siten helposti saatavilla tarpeen yllättäessä. Ne maistuvat sellaisinaankin välipalaksi, mutta marjojen kanssa voit varioida makuja ja tehdä jäätelöä.
Yksinkertaista, terveellistä, mutta niin hyvää ja aina maistuvaa!













Ei kommentteja :

Lähetä kommentti