SOCIAL MEDIA

maanantai 16. maaliskuuta 2020

Kasvissosekeitto (sellaisenaan tai kanahöysteellä)

Tämä kasvissosekeiton resepti kuuluu jälleen niiden ruokalajien sarjaan, jolla voit vähentää hävikkiä.

Tässä keitossa pohja on tehty perunoista ja porkkanoista, ja päällä on vapaavalintaisena lisukkeena kanahöyste. Voit varioida tätä perusreseptiä lähes mihin tahansa niistä ainesosista, joita löydät kotoa.



Käytännössä voit siis tarjota keittoa vegaanivieraille, samaan aikaan kun mahdollistat proteiinipitoisemman version.


Ainekset:

Kasvissosekeitto:
3 perunaa
5 porkkanaa
2 punasipulia
2 valkosipulin kynttä
1 kasvisiemikuutio
Puoli purkkia kaurakermaa
Mustapippuria
Suolaa
Jotakin kotimaista tuoreyrttiä tai vaikkapa basilikaa
Öljyä

Kanahöyste:

Ainekset:
Paketti luomukananfilesuikaleita
Kurkumaa
Mustapippuria
Jotakin yrttiä
Öljyä
Suolaa

***

Valmista keitto näin:

Kuori ja pilko perunat ja porkkanat.
Pilko myös sipuli ja valkosipuli.
Kuullota sipuleita hetki öljyssä.
Lisää sitten joukkoon perunat ja porkkanat ja kaada 1,5 litraa vettä joukkoon.
Lisää kasvisliemikuutio, pippuri ja suola.
Anna kiehua kunnes juurekset ovat pehmenneet.
Lisää yrtit sekä kaurakerma.
Anna kiehahtaa.
Soseuta sileäksi sauvasekoittimella.

***
Valmista kanahöyste näin:
Lorauta öljyä pannulle.
Lisää mausteet (paitsi suola)
Kuullota hetki mausteita samalla sekoitellen.
Lisää kanat ja paista kypsäksi.

***

Tarjoile keitto sellaisenaan tai kanahöysteen kanssa.














Ei kommentteja :

Lähetä kommentti