SOCIAL MEDIA

tiistai 17. maaliskuuta 2020

Appelsiiniriisi

Gluteeniton (voit tehdä myös laktoosittomana)

Appelsiiniriisi on perinteikäs jälkiruoka, jota moni isoäiti on aikanaan tarjonnut.
Tänä päivänä sitä syödään vähemmän, mutta aivan suotta; se valmistuu hetkessä, on raikas, ruokaisa ja makoisa tarjottava.
Ainesosat ei ole niinkään kotimaisia (riisi ja appelsiini). Ilmeisesti aikanaan tämä on ollut herkku, jota on saanut silloin kuin appelsiineja on ollut tarjolla.


Miksei reseptiä voisi soveltaa muihinkin hedelmiin, riippuen siitä mitä kodin kaapista löytyy.
Vain luovuus on rajana.
Appelsiini tosin tuo hyvää raikkautta riisin rinnalle ja tämä yhdistelmä luo hyvän kokonaisuuden.

Resepti on tässä.

Ainekset:

2 dl riisiä
Purkki kermaa tai vispautuvaa vaniljakastiketta. Voit käyttää myös kaura yms. pohjaisia tuotteita.
3 appelsiinia
2-3 tl vaniljasokeria
Lisäksi sokeria maun mukaan (ei pakollinen)

Koristeluun voit käyttää kotimaisia mintun tai sitruunamelissan lehtiä

Keitä riisi. Voit käyttää myös tähteeksi jäänyttä riisipuuroa tai riisiä.
Esimerkiksi jasmiiniriisi sopii hyvin tähän tarkoitukseen, mutta muutkin käy.


Kuori ja pilko appelsiinit.


Vatkaa kerma vaahdoksi.
Mausta kerma vaniljasokerilla.
Voit lisätä halutessasi hieman sokeria.

Jäähdytä riisi. Voit valuttaa niitä siivilässä kylmällä vedellä huuhtoen.
Sekoita se sitten kerman joukkoon.
Voit sekoittaa appelsiinit myös sekaan isompaan tarjoilukulhoon...


..tai tehdä tarjottavia annoksia suoraan annoskokoisiin astioihin lisäämällä vuorotellen appelsiinin paloja ja kerma-riisivaahtoa kerroksittain.



 

Hyvää on ja sisältää paljon c-vitamiinia!!!


2 kommenttia :

  1. Oi, tätä herkkua pitääkin tehdä pitkästä aikaa. Tämä oli ensimmäinen kokkailu aikanaan kotitaloustunnilla, peruskoulun seitsemännellä luokalla.

    VastaaPoista
  2. Kiva:) Nämä perinteiset herkut tekevät jotenkin niin tyytyväisiksi ja niitä on kiva tehdä!:)

    VastaaPoista