SOCIAL MEDIA

sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Lihakeitto

Gluteeniton, laktoositon

Tämä lihakeitto syntyy kotimaisista aineksista ja on helposti muokattavissa.
Voit varioida keittoa kotoa löytyvien kasvisten ja lihojen mukaan.
Maku muuttuu myös helposti kun vaihdat mausteena käytettävät yrtit.




Ainekset:

300 g kotimaista kinkkusuikaletta tai muuta lihaa
2 luomusipulia
5 luomuperunaa
4 luomuporkkanaa
Pari kotimaista tomaattia
Jotakin sopivaa kotimaista yrttiä (meiramia, ruohosipulia, sitruunamelissaa, persiljaa tms.)
1 rkl luomuomenasiiderietikkaa tai vastaavaa
1 rkl tummaa siirappia
Suolaa
Mustapippuria
Öljyä

Pilko sipulit ja tomaatit pieniksi.
Lorauta hieman öljyä kattilaan ja lisää sipulit.
Lisää myös tomaatit ja mustapippuri.
Kuullota hetki.
Lisää joukkoon 1,5 litraa vettä.
Lisää tässä vaiheessa kattilaan myös kotimaiset yrtit, joita haluat käyttää.
Ruskista pannulla lihat. Niiden ei tarvitse kypsyä, vain saada hieman väriä.
Lisää lihat kattilaan.
Voit lisätä tässä vaiheessa myös siirapin ja etikan.
Anna kiehua 20 min. Liemi saa lisää makua, kun keität sitä lihojen kanssa ennen juuresten lisäämistä pidempään.

Kuori ja pilko sillä välin porkkanat sekä perunat.
Lisää porkkanat ja perunat kattilaan.
Anna kiehua vielä kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsyneet.
Maista lopuksi vielä suolan määrä ja lisää sitä tarvittaessa.










2 kommenttia :

  1. kyllä siitä lihakeittoa tuli

    VastaaPoista
  2. No hyvä kun onnistui!!
    Samalla reseptillä tulee helposti myös vaikkapa kanakeitto, vain lihat ja mausteet vaihtamalla.

    VastaaPoista