SOCIAL MEDIA

lauantai 7. maaliskuuta 2020

Mustikka-vaniljakerroskiisseli

Gluteeniton, laktoositon, vegaani

Tämä "retrokiisseli" maistuu niin juhlien jälkiruokana, kuin välipalana lapsille.
Tarvitset sen kokoamiseen kaksi erilaista paksuhkoa kiisseliä, joiden makuja voit varioida.
Tässä kiisselissä päälimmäinen kerros on mustikkaa, mutta yhtä hyvin sopii myös mansikka, puolukka, vadelma tai mikä tahansa muu marja tai vaikkapa hedelmä.
Alempaa kerrosta voit kokeilla maustaa vaikkapa hieman itämaiseen tapaan kardemummalla, kanelilla jne. tai kokeilla tehdä sitä erilaisista maidoista.

  • Mikäli haluat tehdä kiisselistä täysin vegaanin vaihtoehdon, jätä kananmunat pois vaniljakiisselistä ja lisää perunajauhojen määrää, jotta kiisselistä tulee riittävän paksua. 

Kokeilemalla selviää mikä on juuri sinusta sopiva yhdistelmä.



Ainekset:

Vaniljakiisseli:
5 dl luomukauramaitoa (voit tehdä myös tavallisesta maidosta tai mistä tahansa muusta)
2 luomukananmunaa
1,5 rkl perunajauhoja
3 rkl luomuruokosokeria
2 tl vaniljasokeria

Mustikkakiisseli:

5 dl mustikkamehua (Voit käyttää valmista mehua tai tehd mehun esimerkiksi tällä marjamehun ohjeella: marjamehu.)
3 rkl perunajauhoja

Valmista vaniljakiisseli seuraavasti.
Kaada maito kattilaan.
Vispaa joukkoon munat ja perunajauhot.


Anna kiehahtaa samalla sekoittaen.
Lisää sokeri ja vaniljasokeri ja vatkaa vielä.
Anna jäähtyä.

Mustikkakiisselin valmistat näin:
Kaada mehu kattilaan.
Sekoita perunajauhot vesitilkkaan.
Kun mehu kiehuu, siirrä se pois liedeltä ja sekoita perunajauhoseos joukkoon.
Voit lisätä perunajauhoseoksen hiljalleen, niin saat käsituntuman siihen miten paljon perunajauhoa laitat. Tämä kiisseli saa olla paksuhkoa.
Anna vielä kiehahtaa.
Ripottele hieman sokeria pinnalle, jotta kiisseliin ei tule kalvoa jäähtymisen aikana.
Siirrä sitten sivuun jäähtymään.


Valmistele sitten annokset.
Nostele ensimmäiseksi kerrokseksi muutama lusikallinen jäähtynyttä vaniljakiisseliä lasiin tai muuhun tarjoiluastiaan.
Tasoita pinta ja anna jähmettyä hetki jääkaapissa tai muussa viileässä tilassa.
Nosta sitten kerros mustikkakiisseliä ja anna jälleen jäähtyä.
Voit halutessasi tehdä näin useamman kerroksen, mutta kaksikin riittää.

Kiisseli on valmista tarjottavaksi!












2 kommenttia :

  1. No nyt kuulosta kyllä niin hyvältä, että tämä täytyy ottaa koekeittiöön kokeiltavaksi! Kiitos reseptistä. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista