SOCIAL MEDIA

keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Tujakka

Tämä herkullinen, pehmeän "tujakka" - kastike sopii salaattikastikkeeksi, lihapullien kanssa, uuniperunoille, grillatulle lihalle, makkaralle, riisiruoille, makaronille tai vaikka dippikastikkeeksi perunalastuille. 


Sain reseptin tuttavaltani. 
Reseptiä kokeillessa mietin ystävyyttä, ja sitä miten joskus hyvinkin erilaiset ystävät muodostavat yhdessä hyvän kokonaisuuden. 
Välillä ystävyys haastaa, mutta lopulta se kestää hyvinkin paljon asioita.
Se sisältää paljon ymmärrystä, sekä monia hauskoja, että tujakoita hetkiä.

Tässä reseptissä ainesosat on hyvinkin erilaisia, sokerista etikkaan ja niin edelleen. 
Kuitenkin lopputulos on todella maistuva, vähän niin kuin ihana ilta ystävien kesken, koko sekalaisella ainesosien "korttipakalla".


Tujakka; Ole hyvä!

1 kpl           sipulia
1 kpl           paprikaa
3 kpl           valkosipulinkynttä
0,75 dl        sokeria
3 rkl            sinappia (mieto)
3 rkl            ketsuppia
0,75 dl        valkoviinietikkaa
1 tl              kuivattua basilikaa (tai muutama lehti tuoretta basilikaa)
0,5 tl           mustapippuria
3 dl             oliiviöljyä

Soseuta sipuli, punainen paprika ja valkosipulin kynnet monitoimikoneessa. 
Lisää mausteet ja kaada öljy ohuena ’nauhana’ joukkoon monitoimikoneen koko ajan käydessä. 
Kun seos on tasaisen ’kermaista’, se on valmista.

Voit myös purkittaa Tujakkaa, vaikkapa lahjaksi ystävälle. 


Se säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa parisen viikkoa - yleensä se kyllä loppuu jo parissa päivässä.





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti