Joulukuun ensimmäisen päivän kunniaksi,
Juuritasolla-blogin sadas resepti on tässä:
Piparijäätelö
Gluteeniton
Piparijäätelö on oiva herkku jouluiseen makuun.
Ainekset:
Vanhanajan vaniljajäätelöainekset:
2 dl luomukermaa
2 luomumunan keltuaista
0,7 dl tomusokeria
2 luomumunan keltuaista
0,7 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Linkki jäätelön ohjeeseen: Vanhanajan vaniljajäätelö
0,75 dl fariinisokeria
2 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
Ripaus inkiväärijauhetta
Tilkka vettä
Valmista jäätelö vanhanajan vaniljajäätelö tällä ohjeella (klikkaa sinistä tekstiä niin pääset ohjeeseen) siihen asti kunnes se laitetaan jäätelökoneeseen.
Valmista sitten sokeri-mausteseos.
Laita fariinisokeri kattilaan.
Lisää mausteet.
Laita sekaan tilkka (n. 1 rkl) vettä.
Laita levy päälle ja kuumenna kunnes sokeri on sulanut samalla sekoittaen.
Kaada vaniljajäätelön osuus jäätelökoneeseen.
Laita kone päälle ja valuta sokeri-mausteseos joukkoon.
Anna koneen käydä kunnes jäätelö on valmista.
Mikäli sinulla ei ole jäätelökonetta, voit sekoittaa aineet keskenään ja laittaa seoksen pakastimeen. Sekoittele seosta muutaman kerran jäätymisen aikana, niin sokerimausteseos ei painu pohjalle ja saat jäätelöstä tasaista.
Lopputulos on maukas, eikä se varmastikaan jää kovin pitkäksi aikaa pakkaseen! :)
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti