SOCIAL MEDIA

sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Taatelikakku

Gluteeniton, laktoositon, kananmunaton

Taatelikakku on yksi perinteisistä joulukakuista.
Leivoin sitä tällä kertaa gluteenittomana, laktoosittomana ja kananmunattomana, jotta se sopii myös allergikoille.



Ainekset:

250 g kuivattuja taateleita
300 ml vettä
100 g laktoositonta voita
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl inkivääriä
1 dl fariinisokeria
0,5 dl tummaa siirappia
250 g laktoositonta maitorahkaa
2 dl glutenittomia kaurajauhoja
1 dl perunajauhoja
Ripaus ruususuolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa

Uuni 175 astetta

Voitele ja jauhoja kakkuvuoka.

Paloittele kuivatut taatelit kattilaan ja lisää vesi.
Keitä niitä noin 10 minuuttia.
Lisää joukkoon mausteet, sekä voi.
Anna olla lämmöllä vielä kunnes voi sulaa ja taatelit ovat kokonaan pehmenneitä.
Jäähdytä seos.

Lisää sekaan fariinisokeri ja siirappi.
Vatkaa seosta noin 5-10 minuutia / kunnes sen väri hieman vaalenee ja rakenne muuttuu.
Lisää sekaan rahka.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää myös ne.
Sekoita kevyesti tasaiseksi massaksi.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista 1 h 15 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.
Kakku tarvitsee alhaisen uunin lämpötilan ja pitkän kypsytysajan, jotta rakenne pysyy koossa.
Älä siis nosta uunin lämpötilaa.
Voit tarkistaa kypsyyden hammastikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis.

Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen sen kumoamista tarjoilulautaselle.

Lopputuloksena syntyy kakku, joka on pehmeä, maukas, sekä joulun makuinen.











Ei kommentteja :

Lähetä kommentti