Gluteeniton
Meillä ei syöty lapsuudessa paljonkaan karkkia, pikemminkin hyvin harvoin.
Siksi makea maistui todella hyvältä, silloin kun sitä oli tarjolla.
Kermakaramelleja keitin välillä itse.
Joulun aikaan laitoin valmiit karamellit kauniisiin foliovuokiin, joissa toisella puolella oli punaista ja vihreää, ja pidin karamellit hyvässä tallessa tai annoin niitä joululahjoiksi.
Ainekset:
2 dl luomukermaa
2 dl ruokosokeria
1 rkl voita
Mittaa voi ja sokeri kattilaan.
Keitä miedolla lämmöllä, välillä sekoitellen.
Vahdi ettei seos pala pohjaan.
Voit kokeilla seoksen sakeutta tipauttamalla sitä hieman kylmään veteen.
Jos se pitää muotonsa hyvin, se on valmista.
Lisää lopuksi voi ja sekoita vielä kunnes se on sulanut.
Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun astiaan (koko n. 14x14 cm tähän määrään karamelleja) ja laita jääkaappiin jäähtymään.
Kun massa on kovettunut, leikkaa se paloiksi ja tarjoile, tai säilytä viileässä.
Meillä ei syöty lapsuudessa paljonkaan karkkia, pikemminkin hyvin harvoin.
Siksi makea maistui todella hyvältä, silloin kun sitä oli tarjolla.
Kermakaramelleja keitin välillä itse.
Joulun aikaan laitoin valmiit karamellit kauniisiin foliovuokiin, joissa toisella puolella oli punaista ja vihreää, ja pidin karamellit hyvässä tallessa tai annoin niitä joululahjoiksi.
Ainekset:
2 dl luomukermaa
2 dl ruokosokeria
1 rkl voita
Mittaa voi ja sokeri kattilaan.
Keitä miedolla lämmöllä, välillä sekoitellen.
Vahdi ettei seos pala pohjaan.
Jos se pitää muotonsa hyvin, se on valmista.
Lisää lopuksi voi ja sekoita vielä kunnes se on sulanut.
Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun astiaan (koko n. 14x14 cm tähän määrään karamelleja) ja laita jääkaappiin jäähtymään.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti