SOCIAL MEDIA

maanantai 23. joulukuuta 2019

Porkkanalaatikko

Gluteeniton, kananmunaton

Teen yleensä porkkanalaatikon aattoaamuna riisipuuron keiton yhteydessä.
Keitän riisipuuroa sen verran, että osan voi ottaa porkkanalaatikkoon.


Ainekset: 

Riisipuuroa:
2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1 l luomumaitoa
Voita

Kilo porkkanaa
Loraus kermaa
1 tl mustapippuria
2 rkl siirappia
1 tl muskottipähkinää
Suolaa maun mukaan
Gluteenittomia kaurajauhoja
Voita

Uuni 175 astetta

Keitä riisipuuro.
Tässä ohje: riisipuuro

Kuori ja pilko porkkanat.
Keitä ne pehmeäksi suolavedessä.
Odotellessa porkkanoiden kypsymistä, voitele ja jauhota vuoka. Käytä gluteenittomia jauhoja.
Soseuta kypsyneet porkkanat sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
Lisää siirappi ja mausteet.
Sekoita puuro ja porkkanasose keskenään.
Ripottele pinnalle hieman kaurajauhoja.

Paista noin tunnin verran uunissa.
Kun laatikko on valmista, nostele vielä muutama voinokare pinnalle ja anna niiden sulaa.
















Ei kommentteja :

Lähetä kommentti