SOCIAL MEDIA

perjantai 27. joulukuuta 2019

Kukkoset

Kokkosista innostuneena, päätin kokeilla myös kukkosten leipomista.
Kukkoset kuuluvat myös karjalaisten perinneherkkujen sarjaan.


Kukkosia kutsutaan myös muilla nimillä; mm. pyöröt & pyöröset.


Ainekset:

Kuppi lämmintä vettä (lämpötila hiivan mukaan)
1 tl suolaa
2-3 kuppia vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
Puoli pussia kuivahiivaa
Puoli desiä öljyä

Täytteeksi: Riisipuuroa
Voiteluun: Luomukanamunia

Uuni 200 astetta

Keitä riisipuuro.
Riisipuuron ohjeen löydät mm. tästä.
Tähän reseptiin riittää pienempi määrä puuroa kuin reseptissä on, eli tee noin puolet ohjeesta.

Sekoita suola, kuivahiiva ja jauhot lämpimään veteen.
Lisää jauhoja hiljalleen, kunnes niitä on riittävästi.
Vaivaa taikina hyvin, tasaiseksi massaksi.
Lisää öljy.
Taikinan tulisi olla vastaavasti kiinteää kuin pulla- tai sämpylätaikina.

Anna taikinan kohota 15-20 minuuttia.
Tee taikinasta pyöreitä "pullia".
Anna "pullien" kohota pellillä.
Paina lasilla kohonneiden pullien keskelle kuoppa puuroa varten.
Voitele munalla.
Nosta riisipuuroa sopiva määrä kuoppaan.

Paista 15-20 minuuttia.

Peitä kypsät kukkoset liinalla ja tarjoile lämpimänä.

Reseptistä tulee noin kymmenkunta kukkosta.






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti