Gluteeniton, laktoositon
Pumpulikakun ohjeita on tulvinut joulukuun aikana eri yhteyksistä.Päätin lopulta itsekin kokeilla tätä kakkua, jota en ole ennen leiponut.
Kakussa jauhoina on perunajauhot, joten se on täysin gluteeniton ilman mitään muuntelua.
Ainekset:
3 kpl luomukananmunaa
Vajaa kuppi luomuruokosokeria
1, 5 kuppia perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
250 g laktoositonta luomuvoita
Uuni 175 astetta
Voitele ja jauhota vuoka.
Käytä jauhottamiseen esimerkiksi gluteenittomia kaurajauhoja tai muita gluteenittomia jauhoja.
Sulata voi.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi.
Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri perunajauhojen sekaan.
Lisää jauhoseos sokeri-munaseokseen.
Lisää lopuksi sulatettu voi ohuena nauhana samalla sekoittaen.
Paista kakkua noin 50 minuuttia tai kunnes se on kypsää.
Anna kakun jäähtyä ennen sen kumoamista lautaselle.
Voit halutessasi kuorruttaa kakun jollakin mieleisellä kuorrutteella, tai ropsauttaa kakkutaikinan sekaan mausteeksi vaikkapa hieman sitruunankuorta tai inkivääriä.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti