Gluteeniton, laktoositon
Tämä porokeitto sopii hyvin myös joulupöytään.
Ainekset:
240 g poronkäristystä (pakaste)
4-5 keskikokoista perunaa
2 sipulia
2 valkosipulia
2 laakerinlehteä
1 kpl liemikuutio
Mustapippuria
Ruususuolaa
700 ml vettä
2 dl laktoositonta luomukermaa
Tilkka öljyä
Koristeeksi kevätsipulia
Kuori perunat ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. (Ohuet siivut kypsyy nopeammin)
Kuori sipuli ja kuutioi se pieniksi kuutioiksi.
Kuori myös valkosipuli ja pieni se.
Kaada tilkka öljyä kattilaan, ja lisää sinne perunat, sipuli, valkosipuli, laakerinlehdet, hieman pippuria, sekä liemikuutio.
Kuullota hetki ja lisää sitten vesi.
Keitä 10-15 minuuttia.
Paista sillä välin poronkäristys kypsäksi.
Mausta se suolalla ja pippurilla kevyesti.
Kun perunat ovat kypsyä ja liemi on muutenkin saanut makua, poista laakerinlehdet ja soseuta seos tasaisen samettiseksi sauvasekoittimella.
Lisää joukkoon kerma.
Mausta vielä suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Kiehauta vielä.
Mikäli keittopohja jää liian ohueksi, voit suurustaa sitä sekoittamalla perunajauhoja tai maizenaa pieneen vesimäärään ja lisäämällä seoksen keittopohjan sekaan.
Periaatteessa perunoiden pitäisi kuitenkin riittää itsessään keiton suurusteeksi.
Pilko kevätsipulit.
Tarjoile keitto niin, että laitat ensin syvälle lautaselle keittopohjaa, sitten poronkäristystä.
Ripottele koristeeksi kevätsipulia.
Tämä porokeitto sopii hyvin myös joulupöytään.
Ainekset:
240 g poronkäristystä (pakaste)
4-5 keskikokoista perunaa
2 sipulia
2 valkosipulia
2 laakerinlehteä
1 kpl liemikuutio
Mustapippuria
Ruususuolaa
700 ml vettä
2 dl laktoositonta luomukermaa
Tilkka öljyä
Koristeeksi kevätsipulia
Kuori perunat ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. (Ohuet siivut kypsyy nopeammin)
Kuori sipuli ja kuutioi se pieniksi kuutioiksi.
Kuori myös valkosipuli ja pieni se.
Kaada tilkka öljyä kattilaan, ja lisää sinne perunat, sipuli, valkosipuli, laakerinlehdet, hieman pippuria, sekä liemikuutio.
Kuullota hetki ja lisää sitten vesi.
Keitä 10-15 minuuttia.
Paista sillä välin poronkäristys kypsäksi.
Mausta se suolalla ja pippurilla kevyesti.
Kun perunat ovat kypsyä ja liemi on muutenkin saanut makua, poista laakerinlehdet ja soseuta seos tasaisen samettiseksi sauvasekoittimella.
Lisää joukkoon kerma.
Mausta vielä suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Kiehauta vielä.
Mikäli keittopohja jää liian ohueksi, voit suurustaa sitä sekoittamalla perunajauhoja tai maizenaa pieneen vesimäärään ja lisäämällä seoksen keittopohjan sekaan.
Periaatteessa perunoiden pitäisi kuitenkin riittää itsessään keiton suurusteeksi.
Pilko kevätsipulit.
Tarjoile keitto niin, että laitat ensin syvälle lautaselle keittopohjaa, sitten poronkäristystä.
Ripottele koristeeksi kevätsipulia.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti