SOCIAL MEDIA

maanantai 30. joulukuuta 2019

Männynneulaskastike

Sain joululahjaksi kaksi kuparikattilaa, joista toinen pääsi heti kokeiluun, männynneulasia keitellessä.
Syntyi helppo männynneulaskastike, joka sopii vaikka Vaniljajäätelön kanssa.
Voit kokeilla kastiketta myös vaikkapa jollekin tummalle lihalle hieman mausteita lisäämällä.


Ainekset:

Muutama kymmensenttiä männynoksaa (kuvassa alla määrä jonka käytin, eli ei kovinkaan paljon)
1 l vettä
2 dl fariinisokeria


Riivi männynneulaset irti oksista.
Keitä neulasia vedessä noin puoli tuntia.
Siivilöi seos ja lisää siivilöityyn mehuun fariinisokeri.
Keitä kastiketta pienellä lämmöllä.
Anna sen keittyä kokoon, niin että noin puolet jää jäljelle.
Lisää tarvittaessa fariinisokeria.




Muistathan, että männynoksia/neulasia saa kerätä vain maanomistajan luvalla.
Männyn terveydellisistä vaikutuksista löytyy paljon tietoa netistä.
Kastiketta voi käyttää myös yskänsiirapin tapaan, vaikkakaan en osaa sanoa sen terveydellisistä vaikutuksista enempää tai taata sen tehoa.
Sitä ei kannata myöskään käyttää pitkäkestoisesti.
Huom! Ethän käytä kastiketta mikäli olet allerginen jollekin männyn ainesosalle.





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti