Kampanisut ovat Lapin maakuntaherkkuja.
Kuten kaikista perinneruoista, myös niistä löytyy useampia variaatioita, joista tässä yksi.
Ainekset:
200 g luomuvoita
Reilu puoli kuppia sokeria (käytin tummaa sokeria, ja se näkyy lopputuloksessa, vitivalkoisella sokerilla tulee vaaleammat nisut:))
2 tl soodaa
Purkki hapanta kermaa tai kermaviiliä
7-8 dl vehnäjauhoja
Nypi ensin voi ja sokeri keskenään.
Lisää sitten loput ainesosat ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Taikinan tulisi tulla sellaista, että se pysyy hyvin koossa, eikä tartu.
Peitä taikina ja laita se jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Kaulitse taikinasta suorakaiteen muotoinen levy.
Leikkaa levystä noin 4 x 10 cm paloja.
Leikkaa palan toiseen pitkään reunaan kolme viiltoa ja taivuta pala hieman kaarevaksi, jotta "kamman" piikit erottuvat.
Voit halutessasi ripotella hieman sokeria pinnalle ennen paistamista.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Kuten kaikista perinneruoista, myös niistä löytyy useampia variaatioita, joista tässä yksi.
Ainekset:
200 g luomuvoita
Reilu puoli kuppia sokeria (käytin tummaa sokeria, ja se näkyy lopputuloksessa, vitivalkoisella sokerilla tulee vaaleammat nisut:))
2 tl soodaa
Purkki hapanta kermaa tai kermaviiliä
7-8 dl vehnäjauhoja
Nypi ensin voi ja sokeri keskenään.
Lisää sitten loput ainesosat ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Taikinan tulisi tulla sellaista, että se pysyy hyvin koossa, eikä tartu.
Peitä taikina ja laita se jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Kaulitse taikinasta suorakaiteen muotoinen levy.
Leikkaa levystä noin 4 x 10 cm paloja.
Leikkaa palan toiseen pitkään reunaan kolme viiltoa ja taivuta pala hieman kaarevaksi, jotta "kamman" piikit erottuvat.
Voit halutessasi ripotella hieman sokeria pinnalle ennen paistamista.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti