SOCIAL MEDIA

keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Pullapitko

Kananmunaton, laktoositon

Pullapitko on suomalaisen ruokapöydän perusherkku.


Ainekset

Kuppi laktoositonta maitoa
N. 3 kuppia luomuvehnäjauhoja
Pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
Puoli kuppia luomusokeria
2 tl kardemummaa
30 g laktoositonta voita

Uuni 200 astetta

Lämmitä maito hiivalle sopivaksi.
Sekoita maidon joukkoon sokeri, suola ja kardemumma.
Sekoita kuivahiiva kupilliseen jauhoja ja lisää jauhot hiljalleen, samalla taikinaa sekoittaen.
Vaivaa taikinaa, kunnes siitä tulee riittävän sitkoisaa ja tarttumatonta.
Sulata voi ja lisää se taikinan sekaan.
Vaivaa taikinaa vielä ja lisää tarvittaessa jauhoja.
Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Letitä siitä sitten mieleisesi pitko.
(Netistä löytyy useita ohjeita pitkon letittämiseen.)
Anna pitkon turvota vielä liinan alla ennen paistamista.
Jos haluat täysin kananmunattoman pitkon, voitele se esim. pelkällä maidolla tai maitosokerilla (desiin maitoa sekoitetaan pari lusikallista sokeria).
Jos taas kananmuna ei haittaa, voit voidella sillä.
Ripottele koristeeksi pinnalle sokeria.
Paista pitko kypsäksi noin 20 minuuttia.


Siivuta pitko ja tarjoile vaikkapa kylmän maidon tai Chai-maitokiisselin kanssa.












Ei kommentteja :

Lähetä kommentti