SOCIAL MEDIA

lauantai 18. tammikuuta 2020

Samettinen kukkakaalikeitto

Gluteeniton

Tämä kukkakaalikeitto on samettisen pehmeä.
Valmistat sen helposti kotimaisista raaka-aineista.



Ainekset:

Noin 2 litraa vettä
Noin kilon luomukukkakaali
3 jauhoista luomuperunaa
Purkki luomukermaa
2 luomuvalkosipulin kynttä
1 tl pippuria
Suolaa maun mukaan
1 tl kuminan siemeniä
Tuoretta sitruunamelissaa

Kuori ja pilko perunat.
Pese kukkakaali ja poista huonot lehdet.
Halkaise kukkakaali kahtia ja laita kattilaan.
Lisää vesi ja perunat.
Pilko valkosipuli ja lisää myös se joukkoon.
Anna kiehua kunnes perunat ja kukkakaali on kypsiä.
Lisää joukkoon hieman sitruunamelissan lehtiä.
Soseuta keitto samettiseksi.
Lisää joukkoon pippuri, suola ja kuminansiemenet, sekä kerma.
Anna keiton vielä kiehahtaa, samalla sitä sekoitellen.



Tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Ps. Facebookissa on ihana hapanjuurileivonnasta kiinnostuneille suunnattu ryhmä.
Suosittelen; todella kauniita leipiä, ilman hiivaa.

















Ei kommentteja :

Lähetä kommentti