SOCIAL MEDIA

tiistai 14. tammikuuta 2020

Janssoninkiusaus

Gluteeniton, kananmunaton

Erilaisia kiusauksia löytyy suomalaisten reseptikirjoista lukuisia.

Janssoninkiusaus on alkujaan ruotsalainen ruoka. Sitä on kuitenkin syöty suomalaisessa ruokapöydässä jo pitkään, ja siten se sopii tämänkin blogin teemaan.

Osa ruoista, joita kutsutaan suomalaisiksi, ovat alkuperältään jostakin aivan muuta, ja eri reittien kautta ne ovat kotiutuneet tänne "kotosuomeen".
Ja viihtyvät aivan kuin eivät olisi muualla olleetkaan.
Mutta haitanneeko tuo.
Tärkeämpää on varmastikin se, että tekee ruokaa sydämellään, oli laji sitten mistä päin maailmaa tahansa tai keittiö minkä tahansa maalainen.


Janssoninkiusaus ei ole kuulunut omiin lempiruokiini, mutta päätin ylittää itseni ja kokeilla miltä se maistuisi; pikkiriikkisen muunneltuna.

Hyvää tuli ja maistui jopa jälkipolvellekin!

Resepti on tässä.

Ainekset:

Vajaa kilo luomuperunoita
125g anjovisfileitä
10 cm purjoa
Purkki ranskankermaa
Ripaus suolaa
Ripaus mustapippuria

Uuni 200 astetta

Kuori ja pese perunat.
Siivuta ne ohuiksi siivuiksi.
Halkaise ja pese purjo.
Siivuta se ohuiksi suikaleiksi.
Pilko myös anjovisfileet ohuiksi suikaleiksi.
Voitele vuoka.
Lado kerroksittain perunoita, anjovista ja purjoa niin, että päälimmäseksi kerrokseksi jää lopulta perunoita.
Sekoita ranskankerman sekaan anjovisten liemi ja hieman vettä, jotta saat ranskankermasta notkeaa.
Sekoita joukkoon myös suola ja pippuri.
Kaada liemi perunoiden päälle vuokaan.
Paista kiusausta noin 40 minuuttia.

Tarjoile kiusaus lämpimänä, vaikkapa raikkaan salaatin, raasteen tai suolakurkkujen kanssa.












Ei kommentteja :

Lähetä kommentti