SOCIAL MEDIA

keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Isoäidin munasalaatti

Isoäidin munasalaattia tehdessä, pohdin sitä miten usein reseptistä kuin syntyy reseptistä lopulta kunkin tekijän kädenjäljen näköinen, vaikka resepti olisi kuinka tarkka ja sama.
Jokainen antaa ikään kuin oman mausteensa samaan reseptiin.
Maku voi olla sama (ja/tai sekin hiukan vaihdella), mutta tapa tehdä asioita, koristella, laittaa esille, on usein jokaisella hieman erilainen.
Lopputulos on siis aina hieman erilainen, vaikka pyrkisimme samaan kuin aiemmin.


Isoäidin munasalaatti

Ainekset:

Kerä lehtisalaattia tai muuta kovalehtistä salaattia
(Muutama retiisi)

Kastike:
4 luomukananmunaa
1 purkki luomukermaa
1 rkl etikkaa
1 tl pippuria
Reilu tl sokeria
Reilu tl sinappia
1 tl suolaa

Keitä kananmunat koviksi.
Erottele keltuaiset valkuaisista.
Muussaa keltuaiset hienoksi.
Pilko valkuaiset kuutioiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon etikka ja sekoita kevyesti.
Lisää joukkoon sitten muut mausteet, sekä lopuksi keltuaismurska.
Sekoita kevyesti ja maista.

Pese salaatti ja riivi se paloiksi tarjoiluastiaan.
Voit lisätä halutessasi siivutettuja retiiseitä joukkoon.
Lisää päälle kastike, ja lopuksi valkuaiset.

Voit halutessasi koristella salaatin tillillä tai lisätä hieman kuivattua tilliä kastikkeen sekaan.

Tarjoile salaatti esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja kalan kanssa.







Ei kommentteja :

Lähetä kommentti