SOCIAL MEDIA

keskiviikko 29. tammikuuta 2020

Kaurakeksit

Gluteeniton, laktoositon

Kaupan peruskaurakeksit olivat lapsuudessa lempiherkkujani.
Laitoin jotain kumman syystä päälle aimoannoksen (noin puoli senttiä) voita ja sitten vielä sokeria.
Enää ei päällysteet samaan malliin varmaankaan maistuisi.;)

Kauralastuja on tehty meillä usein, mutta näitä peruskaurakeksejä ei, eli päätin nyt kokeilla niiden tekoa.


Tästä reseptistä tulee n. 15 kpl isoja noin sentin paksuja kaurakeksejä. 

Ainekset:

100 g laktoositonta luomuvoita
Reilu puoli kuppia luomuruokosokeria
1 luomukananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta (voi laittaa vähemmän, jos ei halua keksien turpoavan paljonkaan)
Rípaus ruususuolaa
Puoli kuppia gluteenittomia kaurajauhoja
1 kuppi gluteenittomia kauraleseitä
Puoli desiä luomuperunajauhoja

Uuni 175 astetta 20 min

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. 
Lisää sekaan kanamuna ja kuivat aineet.
Sekoita tasaiseksi massaksi, joka irtoaa hyvin astiasta, mutta ei ole liian kuivaa.
Laita taikina jähmettymään jääkaappiin puoleksi tunniksi. 

Kun taikina on riittävän jähmeää, levitä jauhoja pöydälle ja kaulitse taikina noin sentin paksuiseksi. 
Mikäli taikina tuntuu tarttuvan pöytään, lisää jauhoja ja kaulitse pienissä erissä. 
Paina sopivalla lasilla (käytin n. 7 cm halkaisijaltaan olevaa, mutta kekseistä voi hyvin tehdä pienempiäkin, huomioi koko paistoajassa) taikinasta keksejä.
Käytä tarvittaessa kakkulapiota apuna keksien nostamisessa leivinpaperoidulle pellille. 

Paista keksejä 20 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin kevyen ruskean reunuksen. 

Tarjoile kylmän maidon tai kiisselin kanssa.






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti