SOCIAL MEDIA

torstai 23. tammikuuta 2020

Voisilmäpullat

Voisilmäpullat valmistuvat helposti tällä ohjeella.



Ainekset:

0,5 l luomumaitoa 
1 luomukananmuna
1,5 dl luomuruokosokeria
1 rkl kardemummaa jauhettuna

Ripaus suolaa
N. 15 dl luomuvehnäjauhoja. Jauhojen lisääminen taikinaan tapahtuu pikkuhiljaa, kunnes niitä on riittävästi, eli ohje on kädentuntuman mukainen jauhojen osalta. 
2 pussia kuivahiivaa
150 g sulatettua luomuvoita


Täyte:
100 g voita
1,5 dl luomuruokosokeria
2 tl vaniljasokeria

Uuni 200 astetta


Lämmitä maito 42 asteiseksi. 
Se saa siis olla hieman lämpimämpää kuin kädenlämpöinen. 
Sekoita joukkoon sokeri, suola, muna ja kardemumma. 
Ala lisätä hiljalleen jauhoja ja kuivahiiva.
Voit sekoittaa aluksi vaikkapa puulastalla, mutta jauhojen lisääntyessä on hyvä sekoittaa ja vaivata taikinaa käsin. 
Lisää jauhoja hiljalleen kunnes taikina alkaa irrota astian reunoista. 
Ei kuitenkaan liikaa, taikinasta ei saisi tulla liian kuivaa. 
Kun jauhoja on riittävästi, lisää sekaan sulatettu voi. 
Sekoita ja vaivaa taikinaa vielä kunnes se on notkeaa ja sopivan sitkoista.
Valmis taikina irtoaa astiasta helposti ja on kuitenkin samalla pehmeää. 

Peitä taikina liinalla ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi.

Sekoita voi, sokeri, sekä vaniljasokeri tasaiseksi massaksi.
Tee massasta pötkö, jonka laitat jääkaappiin kovettumaan.
Kun taikina on kohonnut, pyörittele siitä pienen nyrkin kokoisia pullia.
Anna pullien kohota leivinpaperoidulla uuninpellillä kaksinkertaiseksi.
Voitele ne sitten munalla.
Ota voi-sokeripötkö ja ota siitä parin teelusikallisen verran massaa.
Paina massa pullan keskelle lähes pohjaan saakka.
Voit sirotella halutessasi vielä lisää sokeria ennen paistoa tai paiston jälkeen.

Paista pullia noin 15 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

Tarjoile voisilmäpullat lämpimän maidon kanssa.
Pullat säilyy pussissa useita päiviä, ja voit myös pakastaa niitä.













Ei kommentteja :

Lähetä kommentti