SOCIAL MEDIA

lauantai 7. joulukuuta 2019

Rusinainen joululeipä

Tämä makea joululeipä saa makunsa rusinoista ja kuminasta.


Se on melko makea, joten siitä joko tykkää tai ei. Itselleni se kolahti heti.


Ainekset:

300 ml lämmintä vettä
1 tl suolaa
2 rkl tummaa siirappia
1 dl rusinoita
1 tl kuminan siemeniä
1 rkl pellavansiemenrouhetta
Puoli pussia kuivahiivaa
4 dl ruisjauhoja
4-6 dl vehnäjauhoja
Öljyä

Voiteluun:
1 dl vettä
2 rkl tummaa siirappia

Uuni 200 astetta

Sekoita suola, siirappi, rusinat, kuminan siemenet ja pellavansiemenrouhe lämpimään veteen.
Lisää joukkoon ruisjauhot ja kuivahiivaa.
Sekoita hyvin.
Laita liinan alle kohoamaan 20 minuutiksi.
Sekoita sitten joukkoon sen verran vehnäjauhoja, että taikinasta tukee kiinteää ja se irtoaa hyvin astiasta.
Älä tee kuitenkaan liian kuivaa taikinaa.
Lisää loraus öljyä ja vaivaa taikinaa vielä hetki.
Anna sitten kohota liinan alla vielä toiset 20 min.
Kumoa taikina leivinpaperoidulle ja jauhotetulle pellille.
Tasoittele pinta.

 Anna kohota hetki vielä sellaisenaan.

Voitele leipä ensin kevyesti pelkällä vedellä ennen uuniinlaittoa.

Paista leipää yhteensä 40-50 minuuttia.

Sekoita siirappi veteen.
Voitele leipä muutaman kerran paiston aikana siirappivesi seoksella.

Kun leipä on lähes kypsä, voit sulkea uunin ja jättää sen vielä hetkeksi jälkilämpöön kypsymään.

Valmis leipä on ihanan makea ja mausteisen makuinen.









Ei kommentteja :

Lähetä kommentti