Gluteeniton
Hiekkahentuset ovat perinteisiä makeita leivonnaisia, ja sopivat hyvin myös äitienpäivän tarjottavaksi.
Tästä taikinamäärästä tulee kuusi kuvassa näkyvän kokoista hentusta.
Ainekset:
Pohjat:
100g huonennlämpöistä luomuvoita
Puoli kuppia luomuruokosokeria
Puoli desiä perunajauhoja
2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
Ripaus vaniljasokeria
Täyte:
Vaahdotettua kermaa/ kaurakermaa tai vaniljakiisseliä
Hilloa
Uuni 180 astetta
Voitele ja jauhota kaurajauhoilla pienet vuoat tai sopiva muffinssipelti.
Hiero voi ja sokeri sekaisin.
Itsestäni tämä taikina on paras tehdä käsin, helpoin sekoittaa.
Lisää sitten muut aineet ja hiero tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina vuokiin.
Jätä keskelle kuoppa täytteelle.
Paista parikymmentä minuuttia uunin keskitasossa.
Irrota jäähtyneet taikinapohjat varovasti irti vuoista.
Täytä ne jollakin kreemillä ja hillolla.
Jos haluat voit käyttää myös vehnäjauhoja.
Vaihdat vain jauhot niihin.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti