SOCIAL MEDIA

sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Hiekkahentuset (gluteenittomat)

Gluteeniton

Hiekkahentuset ovat perinteisiä makeita leivonnaisia, ja sopivat hyvin myös äitienpäivän tarjottavaksi.


Mikäli kakku on vielä tekemättä, nämä hentuset valmistuu nopeasti ja gluteenitttomana sopivat moen pöytään.
Tästä taikinamäärästä tulee kuusi kuvassa näkyvän kokoista hentusta.


Ainekset:

Pohjat:
100g huonennlämpöistä luomuvoita
Puoli kuppia luomuruokosokeria
Puoli desiä perunajauhoja
2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
Ripaus vaniljasokeria

Täyte:
Vaahdotettua kermaa/ kaurakermaa tai vaniljakiisseliä
Hilloa

Uuni 180 astetta

Voitele ja jauhota kaurajauhoilla pienet vuoat tai sopiva muffinssipelti.


Hiero voi ja sokeri sekaisin.
Itsestäni tämä taikina on paras tehdä käsin, helpoin sekoittaa.
Lisää sitten muut aineet ja hiero tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina vuokiin.
Jätä keskelle kuoppa täytteelle.


Paista parikymmentä minuuttia uunin keskitasossa.
Irrota jäähtyneet taikinapohjat varovasti irti vuoista.


Täytä ne jollakin kreemillä ja hillolla.


Kesän tullessa voit kokeilla tehdä monenlaista hilloa erilaisista luonnonantimista.

Näistä gluteenittomista hentusista tulee rapsakampia kuin vehnäjauhoilla tehdyistä.
Jos haluat voit käyttää myös vehnäjauhoja.
Vaihdat vain jauhot niihin.


Hyvää Äitienpäivää!!!













Ei kommentteja :

Lähetä kommentti