Näin vapun jälkeen on paluu arkeen ja vappuherkkujen jälkeen maistuu varmasti ihan tavallinen perusruoka.
Tällä kertaa reseptinä on perinteinen maitokaali.
Ainekset:
1 l vettä
Puolikas luomukaalinpää
3-4 luomuporkkanaaPuoli litraa luomumaitoa
1-2 rkl luomuvenhäjauhoja
1 rkl voita
Suolaa maun mukaan
1 tl mustapippuria
Pari laakerinlehteä
2 tl luomuruokosokeria
Pese ja pilko kaali.
Laita kaali kiehumaan veden sekaan.
Lisää joukkoon hieman suolaa, pippuria ja laakerinlehdet.
Anna kiuhua kunnes kaalin palat ovat lähes kypsiä.
Lisää porkkanat.
Keitä vielä viitisentoista minuuttia.
Sekoita vehnäjauhot maitotilkkaan.
Lisää seos sekä loppu maitomäärä keittoon.
Anna kiehua vielä viitisen minuuttia.
Sekoita välillä ja seuraa, että maito ei pala pohjaan.
Lisää lopuksi sokeri ja voi, sekä maista suolan määrä.
Sekoita vielä ja keitto on valmis!
Tarjoile keitto vaikkapa näiden ruisnäkkäreiden kanssa.
Tällä kertaa reseptinä on perinteinen maitokaali.
Ainekset:
1 l vettä
Puolikas luomukaalinpää
3-4 luomuporkkanaaPuoli litraa luomumaitoa
1-2 rkl luomuvenhäjauhoja
1 rkl voita
Suolaa maun mukaan
1 tl mustapippuria
Pari laakerinlehteä
2 tl luomuruokosokeria
Pese ja pilko kaali.
Laita kaali kiehumaan veden sekaan.
Lisää joukkoon hieman suolaa, pippuria ja laakerinlehdet.
Anna kiuhua kunnes kaalin palat ovat lähes kypsiä.
Lisää porkkanat.
Keitä vielä viitisentoista minuuttia.
Sekoita vehnäjauhot maitotilkkaan.
Lisää seos sekä loppu maitomäärä keittoon.
Anna kiehua vielä viitisen minuuttia.
Sekoita välillä ja seuraa, että maito ei pala pohjaan.
Lisää lopuksi sokeri ja voi, sekä maista suolan määrä.
Sekoita vielä ja keitto on valmis!
Tarjoile keitto vaikkapa näiden ruisnäkkäreiden kanssa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti