Nakkipiilot on helppo välipala vaikkapa koululaiselle.
Itselläni on hauska muisto eräästä päiväkodista, jossa olin aikanaan töissä, kun eräällä välipalalla tyypilliset nakkipiilot olivat saaneet hieman erilaisen maun.
Välipalaa tarjoillessa näytti, että nakkipiilojen taikina oli jotenkin tummempi kuin yleensä.
Sitten alkoi kuulua kommentteja lasten pöydistä.
Nam, hyvää, tää on niinkuin keksiä ja toisesta taas aivan päinvastaista, että outo maku.
Pitihän sitä sitten itsekin maistaa ja selvisi, että nakkien ympärillä oleva taikina olikin jotain keksi-/ piparitaikinan tyyppistä.
Asiaa selviteltiin keittiön kanssa, ja sijainen oli epähuomiossa kääräissyt väärän, makean taikinan matkaan!
No, monet naurut saatiin siitä ja vieläkin muistelen hymyssä suin tilannetta.
Tässä nakkipiilot nyt kuitenkin ihan tavalliseen tapaan.
Ainekset:
Kuppi luomumaitoa
Puoli pussia kuivahiivaa
Pari rlk luomuruokosokeria
5- 6 luomuvehnäjauhoja
1 tl suolaa
50 g luomuvoita sulana
Täytteeksi paketti nakkeja
Uuni 200 astetta
Lämmitä neste hiivalle sopivaksi.
Lisää joukkoon sokeri ja suola.
Sekoita kuivahiiva pieneen jauhomäärään ja lisää nesteeseen.
Lisää jauhoja kunnes taikinasta tulee sopivan paksuista.
Lisää sulatettu voi taikinaan.
Laita valmis kimmoisa taikina kohoamaan liinan alle kaksinkertaiseksi.
Ota valmiista taikinasta pieniä noin lapsen nyrkin kokoisia paloja ja kaulitse niistä pieniä pyöreitä taikinalevyjä. (noin 10 cm halkaisijaltaan)
Laita nakki taikinalevyn keskelle ja pyöritä levy sen ympärille rullaksi.
Laita nakkipiilot leivinpaperoidulle uuninpellille.
Voitele piilot kananmunalla ennen paistamista.
Paista uunin keskiosassa 10-15 minuuttia.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti