Tähän ruisleipään saat makua rusinoista ja kuminasta.
Reilu kuppi vettä (hiivalle sopivan lämpöisenä)
Reilu kourallinen rusinoita
1 rkl siirappia
2 tl suolaa
2 tl kuminansiemeniä
Puoli kuppia luomuvehnäjauhoja
Pari kuppia luomuruisjauhoja
Pussi kuivahiivaa
Loraus jotakin öljyä
Uuni 225 astetta
Kaada vesi kulhoon (hiivalle sopivan lämpöisenä).
Lisää joukkoon rusinat, siirappi, suola ja kuminansiemenet.
Sekoita kuivahiiva vehnäjauhon sekaan.
Sekoita seos veden joukkoon.
Lisää ruisjauhot hiljalleen.
Taikina saa jäädä hieman löysäksi.
Anna kohota puoli tuntia.
Lisää pinnalle hieman öljyä ja tarvittaessa hieman jauhoja.
Kääntele taikinasta kaunis pyöreä leipä leivinpaperoidulle uuninpellille.
Paista uunin keskitasossa puolisen tuntia.
Peitä valmis leipä leivinliinalla.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti