Pirtin Parhaassa Syyspiirakassa maistuu syksyn eri maut.
Piirakka ei ole liian makea, vaan sopivan kirpakka syksyn kirpeisiin iltoihin.
Täytteenä on omenaa ja karpaloa, sekä päällä makea rahkakerros.
Ainekset:
100 g luomuvoita
2 dl luomuruokosokeria
2 luomu kananmunaa
2 dl ohrajauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
ripaus ruususuolaa
Täyte:
2 omenaa
50 g karpaloita
Päällinen:
Purkki rahkaa
1 luomu kananmuna
0,5 dl luomuruokosokeria
Uuni 180 astetta.
Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Sekoita pehmenneen voin joukkoon sokeri.
Vatkaa ne tasaiseksi seokseksi.
Lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa hetken aikaa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon.
Voitele ja jauhota vuoka. Voit käyttää jauhottamiseen kaurahiutaleita.
Levitä taikina vuokaa tasaisesti.
Siivuta omenat ohuiksi viipaleiksi.
Levitä viipaleet taikinan päälle. Sirottele karpalot piirakan päälle.
Tee seuraavaksi päällinen.
Sekoita rahka, muna ja sokeri keskenään.
Levitä seos päällimmäiseksi, tasaiseksi kerrokseksi taikinan, omenoiden ja karpaloiden päälle.
Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsää.
Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.
Mikäli taikinaa/ päällystä ei tartu tikkuun, piirakka on valmis.
Piirakka ei ole liian makea, vaan sopivan kirpakka syksyn kirpeisiin iltoihin.
Täytteenä on omenaa ja karpaloa, sekä päällä makea rahkakerros.
Ainekset:
100 g luomuvoita
2 dl luomuruokosokeria
2 luomu kananmunaa
2 dl ohrajauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
ripaus ruususuolaa
Täyte:
2 omenaa
50 g karpaloita
Päällinen:
Purkki rahkaa
1 luomu kananmuna
0,5 dl luomuruokosokeria
Uuni 180 astetta.
Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Sekoita pehmenneen voin joukkoon sokeri.
Vatkaa ne tasaiseksi seokseksi.
Lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa hetken aikaa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon.
Voitele ja jauhota vuoka. Voit käyttää jauhottamiseen kaurahiutaleita.
Levitä taikina vuokaa tasaisesti.
Siivuta omenat ohuiksi viipaleiksi.
Levitä viipaleet taikinan päälle. Sirottele karpalot piirakan päälle.
Tee seuraavaksi päällinen.
Sekoita rahka, muna ja sokeri keskenään.
Levitä seos päällimmäiseksi, tasaiseksi kerrokseksi taikinan, omenoiden ja karpaloiden päälle.
Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsää.
Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.
Mikäli taikinaa/ päällystä ei tartu tikkuun, piirakka on valmis.
Ompas hyvän näköistä piirakkaa :) mukavaa syksyä
VastaaPoistaKiitos!
VastaaPoistaMureaa ja herkullista!
Hyvää syksyä sinnekin!