SOCIAL MEDIA

maanantai 30. syyskuuta 2019

Voiset inkivääriporkkanat - lisuke

Laktoositon, gluteeniton

Tämä porkkanoista tehty lisuke on herkku, joka sopii monen niin arki- kuin juhlaruoan yhteyteen. 
(Tosin sitä ei ihan joka päivä kannata syödä, sen sisältämän voin määrän takia.;))


Inkivääri ei ole varsinaisesti kotimainen raaka-aine, mutta käytän sitä paljon kokatessa. Inkiväärillä on paljon terveyttä edistäviä vaikutuksia, ja sitä voit kasvattaa vaikka kotisi ikkunalla, joten sitä voisi kutsua jopa nyky-suomalaiseksikin raaka-aineeksi. 


Ainekset:
4 porkkanaa
2-3 cm inkivääriä
20g voita
Öljyä 
Suolaa
Pippuria
Meiramia tai muuta kotimaista yrttiä
Noin puoli desiä vettä

Pese ja kuori porkkanat. Viipaloi ne ohuiksi siivuiksi pitkittäissuuntaan. 


Kuori ja pinko inkivääri pienen pieniksi paloiksi. 
Lorauta tilkka öljyä kattilaan. 
Lisää pippuri ja inkivääri öljyn sekaan, ja kuullottele niitä hetken aikaa.
Lisää sitten porkkanat ja anna niiden saada hetken väriä öljyssä. 


Lisää sitten noin puoli desiä vettä. Anna porkkanoiden kypsyä hetken aikaa. 
Voit sillä välin pilkkoa yrtit.
Kun vesi on kiehunut jonkin verran kokoon, voit lisätä sekaan voin ja yrtit. 


Odota kunnes porkkanat on sopivan kypsiä - lisää sitten vielä suolaa maun mukaan. 



Voit tarjota näitä porkkanoita vaikkapa paahdettujen auringonkukan siementen kanssa.
Maku yhdistelmä vie kielen mennessään!








Ei kommentteja :

Lähetä kommentti