SOCIAL MEDIA

maanantai 30. syyskuuta 2019

Keitetty ohra

Suomalainen versio riisistä voisi olla ohra.


Tämä resepti on perusohje keitetylle ohralle (yhden hengen annos).
Vaihtoehtoisesti voit maustaa keitettyä ohraa esimerkiksi liemikuutioilla tai jollakin yrttiöljyllä.

Ainekset:

1dl esikypsytettyä ja rikottua ohraa (voit käyttää myös kokonaista, tosin keittioaika on silloin pidempi)
4 dl vettä
Suolaa

Kuumenna vesi kiehuvaksi.
Lisää ohra ja suola.
Anna kypsyä puoli tuntia.

Valmista tarjottavaksi!

Voit tarjota ohran vähän fiinimmin kuvassa esitetyllä tavalla.
Nostele ohraa sopivan kokoiseen ja muotoiseen kuppiin, ja painele sitä, vähän samaan tapaan kuin tekisit hiekkakakkua.
Kumoa sitten kuppi lautaselle.
Nosta kuppi pois.
Näin ohrasta muodostuu ikään kuin pieni kakku.
Voit koristella ohran yrteillä tai voisulalla.

Ohra sopii lisukkeeksi moniin ruokiin.
Tässä se on tarjoiltu ei niin suomalaisen; yrttisen kana-kebabin kanssa.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti