Kun olin lapsi, isoäitini tuvassa oli voikirnu.
Se näytti todella kiinnostavalta, mutta koskaan en sitä päässyt kokeilemaan tai nähnyt sen käyttöä.
Siihen aikaan voi tuli jo paketissa, eli voita tehtiin itse harvoin.
Se näytti todella kiinnostavalta, mutta koskaan en sitä päässyt kokeilemaan tai nähnyt sen käyttöä.
Siihen aikaan voi tuli jo paketissa, eli voita tehtiin itse harvoin.
Kuitenkin kokeilunhalu jäi itämään.
Nyt siis tuumasta toimeen.
Voin voit valmistaa helposti kotikonstein, ilman kirnuakin.
(Reseptin nimi "Voi tokkiinsa" tulee savolaisesta sanonnasta; Voe tokkiinsa, joka sopii hyvin myös voin teon tunnelmaan, niin kivaa ja hämmästyttävän helppoa se on!)
Voin voit valmistaa helposti kotikonstein, ilman kirnuakin.
(Reseptin nimi "Voi tokkiinsa" tulee savolaisesta sanonnasta; Voe tokkiinsa, joka sopii hyvin myös voin teon tunnelmaan, niin kivaa ja hämmästyttävän helppoa se on!)
Ainekset:
Kermaa
Vatkaa kermaa, kunnes hera ja voi erottuvat.
(Kuvasarjasta näet miten kerma muuttaa muotoaan.)
Ota voi erikseen. Voit purkittaa valmiin voin tai laittaa sen kovettumaan voimuottiin.
Voit lisätä suolaa oman maun mukaan voin sekaan.
Helppoa kuin mikä!
Ps. Heran voit käyttää mihin tahansa leivontaan, jossa käytetään maitotuotetta. Vaikkapa sämpylä- tai pullataikinaan.
Kermaa
Vatkaa kermaa, kunnes hera ja voi erottuvat.
(Kuvasarjasta näet miten kerma muuttaa muotoaan.)
Voit lisätä suolaa oman maun mukaan voin sekaan.
Helppoa kuin mikä!
Ps. Heran voit käyttää mihin tahansa leivontaan, jossa käytetään maitotuotetta. Vaikkapa sämpylä- tai pullataikinaan.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti