Kahvinkorvikkeita käytettiin Suomessa etenkin pula-aikana.
Tässä reseptissä esitellään korvikkeista ohra.
Sitä on helposti saatavilla ja valmiin juoman maku on todella herkullinen.
Vaikka nyt ei olekaan pula-aika, voit kokeilla tarjota kahvin sijaan tätä kofeiinitonta ja terveellistä vaihtoehtoa.
Voit tarjota sen vaikkapa cappucinon tapaan, lisäämällä joukkoon vaahdotettua kuumaa maitoa.
Ainekset:
Ohrajyviä
Vettä
Lisäksi: luomumaitoa
Paahda ohranjyviä paistinpannulla tai uunissa pellillä kunnes ne ovat saaneet sopivasti ruskeaa sävyä. Voit kokeilla molempia vaihtoehtoja, kumpi sopii itsellesi paremmin.
Varo, ettet polta jyviä.
Kun jyvät ovat paahtuneet, jauha ne joko kahvimyllyssä tai tehosekoittimella. Tehosekoittimella jyvät jäävät rakeisemmiksi, mutta voit käyttää sitä mikäli et omista myllyä.
Kun jyvät on hienonnettu "röpöiksi", laita vesi kiehumaan kattilaan tai kahvipannuun. Kun vesi kiehuu, lisää sekaan "röpöjä" 1 rkl / kuppi vettä ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Siivilöi valmis ohrakahvi.
Voit tarjota sen vaikkapa cappucinon tapaan, lisäämällä joukkoon vaahdotettua kuumaa maitoa.
Käytin kokeilussa rikottuja ohranjyviä, koska niitä sattui olemaan sopivasti käytettävissä reseptin teon aikaan. Eli Summanmutikan tapaan, eletään sillä mitä on saatavilla.
Ohrakahvista tuli todella hyvää, ja uskon, että se jää elämään meidän perheen reseptivalikoimaan!
Ps. Osallistun Has it rain? - Snowballs in the summer? - Kirsikkalumipallot reseptillä, Parhaat Ruokablogit- sivuston syyskilpailuun.
Vielä ehtii käydä sivustolla äänestämässä! :)
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti