Gluteeniton, laktoositon
Has it rain? - Snowballs in the summer? - kirsikkalumipallot syntyi kesäisen aarrelöydön jälkeen. Siitä syntyi piristävä herkku, joka sopii vaikkapa kesäisten juhlapöytien tarjoiluvalikoimaan.
Löysin kävelyllä ollessani paikan, jossa kasvoi kirsikoita; vieläpä ihan vapaasti poimittavissa.
Tässä resepti:
Ainekset:
Kirsikoita
Kananmunan valkuaista
Tomusokeria
Vaniljasokeria
Huuhtele kirsikat ja kuivaa ne. Vatkaa kananmunan valkuainen vaahdoksi, ei kuitenkaan marengiksi asti.
Sekoita pari desiä tomusokeria ja 2 tl vaniljasokeria. Laita tomusokeriseos tasaiselle alustalle, vaikkapa leivinpaperille tai isohkolle lautaselle.
Kierittele kirsikat ensin valkuaisvaahdossa, sitten tomusokeriseoksessa. Anna kuivahtaa.
Kierittele sitten ne vielä uudestaan kerran tai pari tomusokeriseoksessa, jotta sitä on varmasti joka puolella. Anna aina hetken aikaa kuivahtaa kierittelyjen välissä.
Kirsikkalumipallot ovat valmiita tarjottavaksi - ei kun kohti lumisotaa!
Ps. Osallistun tällä reseptillä Parhaat Ruokablogit- sivuston syyskilpailuun.
Has it rain? - Snowballs in the summer? - kirsikkalumipallot syntyi kesäisen aarrelöydön jälkeen. Siitä syntyi piristävä herkku, joka sopii vaikkapa kesäisten juhlapöytien tarjoiluvalikoimaan.
Kirsikka ei sinänsä ole ihan perinteisin suomalainen raaka-aine, mutta sitä on saatavilla monissa suomalaisissa puutarhoissa, eli siksi otin sen nyt tähän blogiin mukaan. Reseptin voit toteuttaa myös muilla kotimaisilla marjoilla, kuten puolukoilla, karpaloilla, mustaviinimarjoilla, punaviinimarjoilla yms.
Löysin kävelyllä ollessani paikan, jossa kasvoi kirsikoita; vieläpä ihan vapaasti poimittavissa.
Tässä resepti:
Ainekset:
Kirsikoita
Kananmunan valkuaista
Tomusokeria
Vaniljasokeria
Huuhtele kirsikat ja kuivaa ne. Vatkaa kananmunan valkuainen vaahdoksi, ei kuitenkaan marengiksi asti.
Sekoita pari desiä tomusokeria ja 2 tl vaniljasokeria. Laita tomusokeriseos tasaiselle alustalle, vaikkapa leivinpaperille tai isohkolle lautaselle.
Kierittele kirsikat ensin valkuaisvaahdossa, sitten tomusokeriseoksessa. Anna kuivahtaa.
Kierittele sitten ne vielä uudestaan kerran tai pari tomusokeriseoksessa, jotta sitä on varmasti joka puolella. Anna aina hetken aikaa kuivahtaa kierittelyjen välissä.
Kirsikkalumipallot ovat valmiita tarjottavaksi - ei kun kohti lumisotaa!
Ps. Osallistun tällä reseptillä Parhaat Ruokablogit- sivuston syyskilpailuun.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti