SOCIAL MEDIA

torstai 9. huhtikuuta 2020

Pääsiäiseen; Keltaiset Sahramipullat

Pääsiäiseen sopiva keltainen pullataikina saa värinsä ja makunsa sahramista.
Sahramilla värjättyjä pullia tarjotaan myös muiden juhlien yhteydessä, mutta itselle keltainen väri on eniten pääsiäisen merkki.

Tässä reseptissä on kaksi vaihtoehtoa, kierrepullat ta rahkapullat.




Molemmat syntyy samasta taikinasta, hieman muotoa ja täytteitä muunnellen.

Ainekset:
Puoli litraa luomumaitoa
Paketti hiivaa
2 luomukananmunaa
Puoli kuppia sokeria
Hyppysellinen sahramia
2-3 tl kardemummaa
2 tl suolaa
Noin 15 dl vehnäjauhoja
80 g luomuvoita sulatettuna

Täytteeksi:
Kierrepullat:
Sulatettua voita
Sokeria
Kanelia
Vaniljasokeria.

Lisäksi voit tehdä vedestä ja tomusokerista kuorrutetta kierrepullien päälle.

Rahkapullat:
Purkki rahkaa
1 kananmuna
Sokeria maun mukaan
Vaniljasokeria

Sekä rusinoita tai säilöttyjä persikan/aprikoosin puolikkaita

Voiteluun: kananmuna

Uuni 225 astetta.

Lämmitä maito hiivalle sopivaksi.
Murenna hiiva maidon joukkoon.
Voit käyttää myös kuivahiivaa.
Sekoita joukkoon sokeri, mausteet, ja kananmunat.
Lisää sitten jauhot.
Vaivaa taikinaa hyvin, jotta joukkoon menee ilmaa.
Lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa hyvin astian reunoista.
Lisää joukkoon voi.
Peitä taikina liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Kierrepullat:.
Kaulitse puolet taikinasta levyksi.
Voitele puolet levystä sulatetulla voilla.
Sirottele kanelia, sokeria ja vaniljasokeria.


Taita taikina kaksinkerroin, tyhjä puoli päällepäin.


Leikkaa noin puolentoista sentin levyisiä suikaleita taikinapyörällä.


Kierrä taikinasuikale ensin itsensä ympäri hyvälle kierteelle.


Kierrä se sitten rullalle, jotta muodostuu kaunis kierre.


Anna pullien kohota, voitele kananmunalla ja paista sitten uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.


Voit tehdä pursotettavaa kuorrutetta tomusokerista lisäämällä hiukan vettä sen sekaan.
Pursota kuorrute pursottimella tai voit kääräistä leivinpaperista suipon rullan, jonka avulla saat koristeet pursotettua.





Rahkapullat: 

Ota taikinasta pienen nyrkin kokoisia paloja ja pyörittele ne palloiksi.
Laita pallot leivinpaperoidulle uunipellille ja anna kohota kaksinkertaisiksi. 


Valmista kohoamista odotellessa täyte.
Sekoita rahka, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään.

Kun pullat on kohonnut, paina keskelle kuoppa täytettä varten lasilla. 


Täytä kuoppa rahkalla.


Voit painaa rahkan päälle persikan/ aprikoosin puolikkaan. 
Näin syntyy hieno "kananmuna"pulla, joka sopii erityisesti pääsiäiseen.


Vaihtoehtoisesti voit lisätä rahkan sekaan hieman rusinoita tai laittaa pelkkää rahkaa täytteeksi.
Voitele reunat vielä kananmunalla ennen paistamista.


Paista pullia 10-15 minuuttia uunin keskitasossa.


Valmiit pullat on herkullisia ja kauniin näköisiä!



Hyvää pääsiäistä kaikille!








Ei kommentteja :

Lähetä kommentti