Rasvarieska on Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan seuduilta kotoisin oleva perinneruoka.
Sitä on syöty perinteisesti laskiaisen aikaan, mutta miksei sitä voisi tarjota muulloinkin.
Sitä voisi kutsua suomalaiseksi pizzan vastikkeeksi. Sitä kutsutaankin myös läskipitsaksi.
Vaikka ruoan nimi ei ole kaikkein houkuttelevin, olen todella tyytyväinen, että lähdin tekemään tätä reseptiä.
On nimittäin jälleen ihanaa huomata, kuinka ruoho ei olekaan aina vihreämpää aidan toisella puolella, usein hyvä onkin jo jossain paljon lähempänä kun sen vain havahtuu huomaamaan.
Ainekset:
2 kuppia luomuohrajauhoja
1 kuppi luomuvehnäjauhoja
1 kuppi luomumaitoa
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
Paketti posaankylkisiivua tai rasvaista paksua pekonia.
Käytä rasvaista lihaa, joka ei ole kaikkein ohuinta, sillä ohuet siivut kutistuu pieneksi uunissa.
Öljyä
Lautaselle lisäksi tuoretta persiljaa, tomaattia, kotijuustoa yms. (Ei perinteisesti, mutta antaa kivaa raikkautta rieskalle)
Uuni 270 astetta
Huom. Jos sinulla on leivinuuni käytössä, käytä sitä!
Valmista taikina.
Kaada maito kulhoon.
Lisää ensin vehnäjauhot ja suola.
Lisää myös leivinjauhe.
Lisää sitten ohrajauhoja kunnes saat taikinasta kiinteän, pehmeän ja koossa pysyvän taikinan.
Painele taikinasta litteä ja pyöreä leivinpaperoidulle uunipellille.
Käytä apuna hieman öljyä.
Itse silottelin öljyä muutenkin kauttaaltaan pinnalle.
Jätä reunoista hieman paksummat.
Voit halutessasi rypyttää reunat.
Levitä lihat taikinan päälle kauttaaltaan.
Paista noin 20 minuuttia tai kunnes rieska on kypsää uunin keskiosassa.
Tarjoile sellaisenaan tai hakkeloidun persiljan, tomaattikuutioiden ja kotijuuston kanssa.
Hyvää tulee!!!
Tein rieskasta myös fuusioidun kasvisversion.
Tyttäreni ei välitä punaisesta lihasta, joten usein ruokia täytyy varioida.
Tässä riskassa on päällä kesäkurpitsaa (ohuita viipaleita)ja pieniä tomaattisiivuja.
Kun rieska on otettu uunista, voit lisätä päälle vaikkapa kotijuustoa tai muuta vastaavaa juustoa, sekä persiljahakkelusta.
Sitä on syöty perinteisesti laskiaisen aikaan, mutta miksei sitä voisi tarjota muulloinkin.
Vaikka ruoan nimi ei ole kaikkein houkuttelevin, olen todella tyytyväinen, että lähdin tekemään tätä reseptiä.
On nimittäin jälleen ihanaa huomata, kuinka ruoho ei olekaan aina vihreämpää aidan toisella puolella, usein hyvä onkin jo jossain paljon lähempänä kun sen vain havahtuu huomaamaan.
Ainekset:
2 kuppia luomuohrajauhoja
1 kuppi luomuvehnäjauhoja
1 kuppi luomumaitoa
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
Paketti posaankylkisiivua tai rasvaista paksua pekonia.
Käytä rasvaista lihaa, joka ei ole kaikkein ohuinta, sillä ohuet siivut kutistuu pieneksi uunissa.
Öljyä
Lautaselle lisäksi tuoretta persiljaa, tomaattia, kotijuustoa yms. (Ei perinteisesti, mutta antaa kivaa raikkautta rieskalle)
Uuni 270 astetta
Huom. Jos sinulla on leivinuuni käytössä, käytä sitä!
Valmista taikina.
Kaada maito kulhoon.
Lisää ensin vehnäjauhot ja suola.
Lisää myös leivinjauhe.
Lisää sitten ohrajauhoja kunnes saat taikinasta kiinteän, pehmeän ja koossa pysyvän taikinan.
Painele taikinasta litteä ja pyöreä leivinpaperoidulle uunipellille.
Käytä apuna hieman öljyä.
Itse silottelin öljyä muutenkin kauttaaltaan pinnalle.
Jätä reunoista hieman paksummat.
Voit halutessasi rypyttää reunat.
Levitä lihat taikinan päälle kauttaaltaan.
Tarjoile sellaisenaan tai hakkeloidun persiljan, tomaattikuutioiden ja kotijuuston kanssa.
Hyvää tulee!!!
Tein rieskasta myös fuusioidun kasvisversion.
Tyttäreni ei välitä punaisesta lihasta, joten usein ruokia täytyy varioida.
Tässä riskassa on päällä kesäkurpitsaa (ohuita viipaleita)ja pieniä tomaattisiivuja.
Kun rieska on otettu uunista, voit lisätä päälle vaikkapa kotijuustoa tai muuta vastaavaa juustoa, sekä persiljahakkelusta.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti