SOCIAL MEDIA

sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Sima

Vappusima syntyy hetkessä, mutta valmistuminen kestää useamman päivän.


Ainekset:

4 litraa vettä
250 g luomuruokosokeria
250 g fariinisokeria (voit myös käyttää pelkkää fariinisokeria, jolloin simasta tulee tummempaa.)
2-3 sitruunaa
Hippusen kuivahiivaa (vajaa teelusikallinen)

Rusinoita

Purista sitruunoiden mehu.
Lämmitä vesi hiivalle sopivaksi.
Voit laittaa sokerit veden sekaan sulamaan jo lämmityksen alusta alkaen.
Lisää sopivan lämpöiseen veteen (johon sokerit ovat sulaneet) kuivahiiva.
Lisää lopuksi sitruunamehu. Voit lisätä joukoon myös joitakin sitruunaviipaleita.
Tähän tarkoitukseen sitruunat kannattaa kuoria, jotta turhat lisäaineet jäävät kuorikerroksen mukana pois.



Peitä astia ja anna käydä vuorokausi huoneenlämmössä.
Siivilöi sima ja pullota se.
Lisää jokaiseen pulloon muutamia rusinoita ja korkita pullot löysästi.
Laita pullot jääkaappiin.
Sima on valmista, kun rusinat ovat nousseet.
Sima valmistuu jääkaapissa vajaassa viikossa.
Yleensä noin 4-5 päivän kohdalla on ollut valmista.
Jos haluat nopeuttaa valmistumista, jätä pullot huoneenlämpöön.









2 kommenttia :

  1. Oispa ollut kiva tehdä simaa. Jääkaappi pitäisi viedä huoltoon tällä viikolla jonku hassun äänen takia niin ei viiti sen takia lähteä tekemään. Tietysti voisi viedä jääkaapin sijaan autotalliin, jos vain on tarpeeksi kylmät ilmat.

    VastaaPoista
  2. Huoneenlämmössä onnistuu myös, mutta ei tarvitse niin montaa päivää valmistumiseen! Hyvää vappua!

    VastaaPoista