SOCIAL MEDIA

keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Gluteenittomat Karjalanpiirakat

Nämä gluteenittomat karjalanpiirakat syntyvät gluteenittomista kaurajauhoista.


Valmista koko prosessi samaan tapaan kuin nämä tavalliset karjalanpiirakat.
Vaihda ruis-ja vehnäjauhon sijalle gluteenittomat kaurajauhot.
Kaurajauhoista syntyvä taikina on aika helposti murenevaa, joten lisää joukkoon lopuksi hieman öljyä ja vaivaa taikina vielä tasaiseksi.


Kun taikina ja riisipuuro on valmis, aloita piirakoiden teko.
Ota pieni pala taikinaa, kaulitse se ohueksi levyksi ja paina siitä pyöreä pala vaikkapa pienellä kulholla.
Tämä osuus on parempi tehdä taikinasta pienissä osissa, jotta taikina pysyy paremmin kasassa.


Laita taikinakuoret leivinpaperoidulle pellille. 


Laita sitten taikinakuoren keskiosaan riisipuuroa, samaan tapaan kuin tavallisissa piirakoissa.


Aloita rypyttäminen.
Käytä apuna vettä.
Kasta sormet veteen ja silitä hieman vettä reunoille ennen rypyttämistä.
Rypytä sitten piirakat varovasti keskeltä aloittaen.



Paista piirakoita 250 asteessa noin varttitunti.

Laita kattilaan muutama desi maitoa ja lisää joukkoon pari nokaretta voita.


Anna voin sulaa maidon lämmetessä.
Kastele valmiit, paistetut piirakat tässä seoksessa ja nostele sitten lautaselle, jonka peität leivinliinalla.


Piirakat ovat valmiita.



Lopputulos on hyvä, vaikka mikään ei tietenkään korvaa perinteisiä, rukiisia karjalanpiirakoita!







Ei kommentteja :

Lähetä kommentti