SOCIAL MEDIA

maanantai 13. huhtikuuta 2020

Pasha

Pääsiäispasha on yksi omista lempiherkuistani.

Sen alkuperä on itäslaavilaisessa ja sitä kautta myös Raja-Karjalan pääsiäisperinteissä. 
Se koristellaan perinteisesti tuoreilla tai kuivatuille hedelmillä ja mantelilastuilla, sekä tuohuskynttilällä.
Tällä kertaa itse koristelin pashan pääsiäiskarkeilla ja persikanpuolikkaalla. 


Eli käytännössä niillä tarvikkeilla, joita kaapista löytyi sopivasti tähän tarkoitukseen. 
Pashan sekaan voi lisätä myös mantelirouhetta. 
Tänä vuonna se jäi itseltä puuttumaan, mutta lopputulos oli erittäin hyvä siitä huolimatta. 


Ainekset:

100 g luomuvoita
400g luomumaitorahkaa
Purkki luomukermaa
1 dl luomuruokosokeria
1 luomukananmuna
Puolikkaan sitruunan mehu
Vaniljasokeria
Hippusen kardemummaa
Rusinoita

Koristeeksi:

Mantelirouhetta/
Säilöttyjä persikanpuolikkaita tai jotakin muuta raikasta hedelmää/
Pääsiäiskarkkkeja

Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa myös kerma vaahdoksi.
Lisää muna, sitruunamehu, vaniljasokeri, mantelirouhe
voi-sokeri vaahtoon ja lisää lopuksi kerma. 
Sekoita tasaiseksi. 
Kaada pasha valumaan ohuella puuvillakankaalla vuorattuun pashamuottiin tai siivilään.
Anna ylimääräisen nesteen valua alle laitettuun astiaan. 
Peitä pasha ja laita yön yli jääkaappiin tekeytymään.

Kumoa valmis pasha tarjoilulautaselle. 



Koristele pasha mantelilastuilla ja hedelmillä tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi pääsiäiskarkeilla. 



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti