Gluteeniton
Tämä persikkapiirakka on kieltämättä aika pääsiäissävytteinen, mutta julkaisen sen nyt kun jäi pääsiäisenä laittamatta.Tällä reseptillä olen tehnyt persikkapiirakkaa jo yli 20 vuotta. Ainoa mikä on vaihtunut on jauhot, aiemmin käytin vehnä- ja perunajauhoja.
Hyvää on tullut. Samaa reseptiä voi soveltaa vaikkapa kotimaiseen mustikka-, vadelma- tai puolukkapiiraaseen eli respeti toimii hyvänä perusreseptinä eri rahkapiirakoille.
Ainekset:
Pohja:
100 g luomuvoita (pehmeää, huoneenlämpöistä)
1,5 dl luomuruokosokeria
2 luomukananmunaa
1,5 kuppia gluteenittomia kaurajauhoja (tai vehnäjauhoja)
Puoli kuppia perunajauhoja
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
Säilöttyjä persikoita tai marjoja tms.
Sekä kuorrutteeseen:
Purkki rahkaa/ saman verran jogurttia tai muuta vastaavaa
1 luomukananmuna
Puoli desiä sokeria
1 tl vaniljasokeria
Uuni 175 astetta
Voitele vuoka ja jauhota se jollakin gluteenittomalla jauholla.
Nypi sokeri pehmeän voin sekaan.
Vatkaa munat joukkoon.
Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi vaikkapa puulastalla.
Painele taikina jauhojen avulla vuokaan.
Viipaloi persikat ja asettele ne taikinan päälle.
Vatkaa kulhossa sekaisin rahka, muna, sokeri ja vaniljasokeri.
Levitä kuorrute muiden aineiden päälle tasaisesti.
Paista uunin keskiosassa puolisen tuntia.
Voit tarkitstaa kypsyyden hammastikulla tai haarukalla.
Piirakka on valmis kun taikinaa/ kuorrutetta ei enää tartu tikkuun tms.
Ai että! Tämä menee nyt kokeiltavien osioon :) kiitos reseptistä ja vieläpä gluteeniton niin saa lisää vaan pisteitä.
VastaaPoistaKiva kuulla!
Poista