SOCIAL MEDIA

sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Karitsanlihapullat

Gluteeniton

Karitsanlihapullat sopivat hyvin niin pääsiäispöytään kuin arkisimpiin kattauksiinkin.


Yksi tämän blogin teemoista on ollut tuoda esille kotimaisen ja lähellä tuotetun ruoan merkitystä suomalaisessa ruokapöydässä.
Näissä lihapullissa käytetty karitsanliha on hankittu pienyrittäjältä.
Pienyrittäjien ja lähellä tuotetun tukeminen korostuu näinä aikoina.
Hanki siis lähellä tuotettua ja suosi pienyrittäjiä.

Ps. Ihana syödä tuoretta lihaa, joka ei ole pakattu muoviin ja suojakaasuun, vaan paperikääröön.
Se maistuu myös paljon paremmalta, aidolta, verrattaessa pitkään paketissa olleeseen lihaan. 

Resepti on tässä:

Ainekset:

300 g karitsanjauhelihaa
N. 10 cm purjoa
2 valkosipulinkynttä
3 cm palsternakkaa
2 kananmunaa
1,5 dl gluteenittomia kauraleseitä tai kaurajauhoja
Vajaa desi luonnonjogurttia
Pari tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl öljyä

Paistamiseen voita

Kuori palsternakka ja raasta se. 
Ota purjosta noin 10 cm pala. 
Halkaise ja pese purjo hyvin.
Pilko se paloiksi. 
Kuori valkosipulin kynnet.
Laita palsternakka, purjo, valkosipuli, jogurtti sekä mausteet ja öljy tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. 


Ota kulho, jossa voit sekoittaa kaikki aineet keskenään.
Sekoita jauheliha, kananmunat, jauhot sekä tehosekoittimessa tehty massa keskenään tasaiseksi, sileäksi massaksi.
Laita taikina peitettynä puoleksi tunniksi jääkaappiin.

Tee sitten taikinasta pieniä pyöreitä palloja käsin pyöritellen.

Ota nokare voita paistinpannulle, ja paista pyöryköitä, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin jokaiselta puolelta ja ovat kypsiä sisältä. 


Tarjoa pyörykät riisin, muusin tai muun lisukkeen kanssa.


Nämä pyörykät sopii hyvin myös vaikkapa vihersalaatin sekaan (jäähtyneinä) esimerkiksi piimäjuuston kanssa.









Ei kommentteja :

Lähetä kommentti