SOCIAL MEDIA

tiistai 21. huhtikuuta 2020

Pinaattiletut mansikka-vaniljahillokkeella

Lapsena katsoimme veljien kanssa usein Kippari-Kallea.
Hätätilanteessa Kippari-Kalle nappasi purkin pinaattia ja selvisi tilanteesta kuin tilanteesta.

Tässä resepti pinaattilettuihin, jotka maistuvat niin lapsille kuin aikuisille, tuhtina voima ja rauta-annoksena!
Postauksen lopussa on helppo resepti mansikka-vaniljahillokkeeseen.


Ainekset:

2 piripintaan täyttä olevaa kuppia vettä
Paketti pinaattia pieniksi silputtuna tai pussi pakastepinaattia
2 luomumunaa
Kukkura kupillinen vehnäjauhoja
20 g sulatettua luomuvoita
2 tl suolaa

Paistamiseen voita

Kaada vesi kulhoon.
Lisää joukkoon pinaatti. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se ensin.
Vatkaa joukkoon munat, suola ja vehnäjauhot.
Lisää lopuksi voi.
Anna taikinan seistä puoli tuntia.
Lisää tarvittaessa jauhoja tai vettä taikinan paksuuden mukaan.

Paista räiskäleet voissa pannulla molemmin puolin.


Kesällä niitä voi paistaa myös ulkona, muurikkapannulla.
Pinaatin sijaan voi kokeilla käyttää jotakin kotimaista luonnonyrttiä, esimerkiksi nokkosta.

Tarjoile räiskäleet hillon ja vaikkapa kauravaniljakastikkeen kanssa.





Pikainen mansikka-vaniljahilloke:

Vajaa desi vettä
Noin 300 g mansikoita pilkottuna
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria ja aitoa vaniljaa (aitoa riittää vähempi määrä)

Pilko mansikat.


Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 20 minuuttia tai kunnes mansikat ovat pehmenneet riittävästi.


Hillo on valmista!



















Ei kommentteja :

Lähetä kommentti