SOCIAL MEDIA

maanantai 4. marraskuuta 2019

Kalkkunaperunasoselaatikko

Gluteeniton

Perunasoselaatikko valmistetaan tyypillisesti perunasoseesta ja jauhelihasta.
Tällä kertaa päätin kokeilla jotain muuta, ja laatikossa maistuu jauhelihan sijaan kalkkunapekoni.



Ainekset:

7 isohkoa luomuperunaa
110 g kalkkunapekonia
Kuppi luomutäysmaitoa
2 luomukananmunaa
Ripaus sokeria
Suolaa
Pippuria

Voiteluun voita

Uuni 200 astetta

Kuori ja pilko perunat kuutioiksi.
Keitä ne kypsiksi.


Perunoiden kypsymistä odotellessa kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi.
Pilko myös kalkkunapekonit.
Paista sipulia öljyssä niin, että se hieman pehmenee. Lisää sitten joukkoon ripaus sokeria.
Siirrä kypsynyt sipuli sivuun odottamaan.


Paista hetki pilkottua kalkkunapekonia.


Kun perunat ovat kypsyneet, kaada ylimääräinen vesi pois.
Valmista perunoista sitten löysähkö sose.
Sekoita muut aineet soseen sekaan. (Myös kananmunat)
Mausta suolalla ja pippurilla.
Voitele vuoka voilla ja kaada seos vuokaan.


Paista uunin keskitasolla noin tunti.


Tarjoile raikkaan vihersalaatin tai raasteen kanssa.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti