Sultsinoita on ihana leipoa, eivätkä ne ole vaikeita tehdä.
Ne valmistuvat ruistaikinakuoresta ja ne täytetään riisi- tai mannapuurolla.
Yllätä vieraasi näillä karjalaisilla perinneleivonnaisilla!
Ainekset:
2 kuppia ruisjauhoja
1 kuppi vehnäjauhoja
Ripaus suolaa
1, 5 dl vettä
Voita
Täytteeksi: Tuhtia riisipuuroa
Puuron ohje:
2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1 l luomumaitoa
1-2 tl suolaa maun mukaan
1 rkl voita
Sulata voi kattilassa.
Lisää joukkoon riisi ja vesi.
Anna kiehua kunnes vesi on lähes kokonaan imeytynyt riisiin ja lisää sitten maito.
Keitä puuroa vielä noin 40 minuuttia tai kunnes se on kypsää.
Sultsinakuorten valmistus:
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää vettä hiljalleen ja sekoita samalla.
Sekoita taikinaa käsin ja lisää vettä kunnes siitä tulee tasaisen pehmeä, tarttumaton taikina.
Sirottele ruisjauhoja leivonta-alustalle.
Tee taikinasta pötkö ja leikkaa se 10 osaan.
Pyörittele osista palloja.
Litistä pallot ja kauli niistä ohuen ohuita pyöreitä kuoria.
Jos sinulla on pulikka, voit käyttää sitä kaulitsemiseen. Jos ei, saat kaulittua tavallisella kaulimella ihan hyviä ohuita kuoria.
Kokoa kaulitut pinoon niin, että ripottelet väliin ruisjauhoja.
Paista kuoret kuumalla pannulla pari minuuttia molemmin puolin. (Ei tarvitse laittaa voita pannulle)
Varo polttamasta kuoria.
Paistamisen jälkeen voitele kuori toiselta puolelta voilla.
Pinoa kuoret pinoksi odottamaan täyttämistä.
Peitä ne leivinliinalla. Ne saavat pehmetä liinan alla rauhassa.
Levitä riisipuuroa sultsinakuoren keskiosaan, ja käännä reunat niin, että sultsinasta muodostuu rulla.
Tee näin kaikille kuorille, ja kokoa sultsinoista kaunis keko.
Ps. Mikäli kaikki ei tule heti syötyä, voit täyttää sultsinoita sen mukaan kuin niitä syödään ja säästää loput myöhempää varten.
Ne valmistuvat ruistaikinakuoresta ja ne täytetään riisi- tai mannapuurolla.
Yllätä vieraasi näillä karjalaisilla perinneleivonnaisilla!
2 kuppia ruisjauhoja
1 kuppi vehnäjauhoja
Ripaus suolaa
1, 5 dl vettä
Voita
Täytteeksi: Tuhtia riisipuuroa
Puuron ohje:
2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1 l luomumaitoa
1-2 tl suolaa maun mukaan
1 rkl voita
Sulata voi kattilassa.
Lisää joukkoon riisi ja vesi.
Anna kiehua kunnes vesi on lähes kokonaan imeytynyt riisiin ja lisää sitten maito.
Keitä puuroa vielä noin 40 minuuttia tai kunnes se on kypsää.
Sultsinakuorten valmistus:
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää vettä hiljalleen ja sekoita samalla.
Sekoita taikinaa käsin ja lisää vettä kunnes siitä tulee tasaisen pehmeä, tarttumaton taikina.
Sirottele ruisjauhoja leivonta-alustalle.
Tee taikinasta pötkö ja leikkaa se 10 osaan.
Pyörittele osista palloja.
Litistä pallot ja kauli niistä ohuen ohuita pyöreitä kuoria.
Jos sinulla on pulikka, voit käyttää sitä kaulitsemiseen. Jos ei, saat kaulittua tavallisella kaulimella ihan hyviä ohuita kuoria.
Kokoa kaulitut pinoon niin, että ripottelet väliin ruisjauhoja.
Paista kuoret kuumalla pannulla pari minuuttia molemmin puolin. (Ei tarvitse laittaa voita pannulle)
Paistamisen jälkeen voitele kuori toiselta puolelta voilla.
Pinoa kuoret pinoksi odottamaan täyttämistä.
Peitä ne leivinliinalla. Ne saavat pehmetä liinan alla rauhassa.
Levitä riisipuuroa sultsinakuoren keskiosaan, ja käännä reunat niin, että sultsinasta muodostuu rulla.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti